Ο μεγαλύτερος απατεώνας του Tinder έγινε σειρά στο Netflix: On camera οι γυναίκες που κατάκλεψε, αλλά τον ερωτεύτηκαν (φωτό & βίντεο)

Εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει 10 εκατομμύρια!

10 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά από τα θύματά του ο Simon Leviev, τα κατορθώματα του οποίου έγιναν σειρά στο Netflix με τίτλο «The Tinder Swindler» (ο Απατεώνας του Tinder).

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος την περασμένη Τετάρτη σχετικά με έναν άνδρα που οι κινηματογραφιστές ισχυρίζονται ότι απάτησε δεκάδες θύματα, κυρίως γυναίκες, τις οποίες γνώρισε μέσω της διάσημης πλατφόρμας Tinder.

Το ντοκιμαντέρ και η σύλληψη στην Ελλάδα

Το νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο γρήγορα έφτασε στα ύψη στις λίστες με τις περισσότερες προβολές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το washingtonpost.com συμπεριλήφθηκε στο πραγματικό ποινικό μητρώο του Shimon Hayut (το πραγματικό του όνομα) και τη μακρά ιστορία απάτης ανθρώπων - κυρίως γυναικών που αναζητούν αγάπη.

Το 2011, ο Hayut βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στο Ισραήλ με τις κατηγορίες της κλοπής, της πλαστογραφίας και της απάτης, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης μιας οικογένειας στη χώρα αυτή ενώ δούλευε ως μπέιμπι σίτερ στο σπίτι τους, ανέφεραν οι Times of Israel.

Έφυγε από το Ισραήλ πριν καταδικαστεί. Επίσης, σύμφωνα με τον Erlend Ofte Arntsen, ένας από τους δημοσιογράφους που έχει καλύψει το θέμα με τον Hayut και ο οποίος εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ, είπε ότι ο  Shimon εξαπάτησε επίσης μια οικογένεια στη Νέα Υόρκη για 42.000 $ το 2008.

Ο Hayut εγκαταστάθηκε στη Φινλανδία. Το 2015, οι αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για εξαπάτηση τριών γυναικών και τον καταδίκασαν σε δύο χρόνια φυλάκιση. Το 2017, επέστρεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τις αρχές για τις εκκρεμείς κατηγορίες εκεί, αλλά τράπηκε ξανά σε φυγή. Το ντοκιμαντέρ του Netflix καλύπτει κυρίως τις σχέσεις του με τρεις γυναίκες μετά από αυτό το σημείο.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Hayut συνελήφθη στην Ελλάδα (χάρη, όπως δείχνει το ντοκιμαντέρ, στη μικρή βοήθεια του θύματός του Ayleen Charlotte, της Interpol και της ισραηλινής αστυνομίας). Εκδόθηκε πίσω στο Ισραήλ και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για απάτη ενώ κλήθηκε επίσης να πληρώσει αποζημίωση άνω των 43.000 δολαρίων.

Αλλά έμεινε στη φυλακή μόνο πέντε μήνες, ανέφεραν οι Times of Israel. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Hayut είναι πλέον ελεύθερος - αν και το πού βρίσκεται άγνωστο. Ωστόσο τα θύματά του - από τις ρομαντικές απάτες - συνεχίζουν να εξοφλούν τα χρέη που τους «άφησε».

«Έφαγε» πόρτα από το Tinder - «έπεσε» ο λογαριασμός του στο Instagram

Οι χρήστες της εφαρμογής γνωριμιών δεν μπορούν πλέον να σύρουν προς τα δεξιά στον Shimon Hayut, ο άνθρωπος που, όπως περιγράφεται στο ντοκιμαντέρ, πόζαρε ως ο δισεκατομμυριούχος γιος ενός Ρωσο-Ισραηλινού μεγιστάνα με διαμάντια και απογοήτευσε πολλές γυναίκες.

Παράλληλα ο λογαριασμός του στο Instagram, «έπεσε», μετά την επιτυχία που έκανε η σειρά του Netflix και τα μηνύματα του κοινού που βομβάρδισαν τον Leviev. Ο ίδιος προηγουμένως μέσα από stories του είχε αναφέρει ότι δεν είναι απατεώνας και πως για όλα φταίνε οι εχθροί του.

«Έχουμε διεξαγάγει εσωτερικές έρευνες και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Simon Leviev δεν είναι πλέον ενεργός στο Tinder με οποιοδήποτε από τα γνωστά του ψευδώνυμα», ανέφερε το Tinder σε δήλωση, σύμφωνα με το Variety.

Επί του παρόντος,ο 31χρονος ο Simon Leviev ζει ως ελεύθερος στο Ισραήλ. Πριν βγει το ντοκιμαντέρ στο Netflix, ο λογαριασμός του ήταν ενεργός με σχεδόν 100.000 ακόλουθους, αν και είχε οριστεί ως ιδιωτικός. Αλλά καθώς κέρδισε δημοτικότητα τις τελευταίες ημέρες, ο Simon απενεργοποίησε εντελώς το Instagram του.

Οι γυναίκες που «έπεσαν» στα δίχτυα του μιλάνε για τον απατώνα του Tinder

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες ο ο Hayut πούλησε έρωτα σε γυναίκες που γώρισε μέσω της πλατφόρμας παριστάνοντας ότι είναι γιος μεγιστάνα που ασχολείται με τα διαμάντια, κάνοντάς τες να τον ερωτευτούν.

Αφού περνούσε κάποιο διάστημα στο οποίο παρουσιαζόταν ως ο «τέλειος σύντροφος» πηγαίνοντας μαζί τους ταξίδια και μένοντας στα καλύτρερα ξενοδοχεία του κόσμου, άρχισε να ζητάει λεφτά... Συνήθως το «κόπλο» ήταν ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο αφού οι «εχθροί» του - όπως τους αποκαλούσε - τον κυνηγούσαν για να τον σκοτώσουν.

 

Σαν να μην έφταναν αυτά είχε συγκεκριμένα βίντεο που τον έδειχναν μέσα σε ένα ασθενοφόρο και τον υποτιθέμενο σωματοφύλακά του χτυπήμένο με αίματα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ έστελνε τα ίδια πλάνα σε όλα τα θύματά του, τα οποία επί της ουσίας πλήρωναν για την πολυτελή ζωή του με το να παίρνουν δάνεια, αφού τους ζητούσε βοήθεια.

Τους έλεγε ότι έχουν παγώσει τις κάρτες του ή ότι δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει γιατί θα τον βρουν οι «εχθροί» του και τις βομβάρδιζε με μηνύματα και τηλέφωνα ζητώντας τους να τους δώσει πρόσβαση στις δικές τους κάρτες ή να πάρουν δάνειο, το οποιο υποθετικά θα ξεχρέωνε μέσα σε λίγες ημέρες.

Μόνο που στη συνέχεια κατάλαβαν ότι με τα λεφτά της μίας γυναίκας πλήρωνε το ταξίδι της δεύτερης και μετα λεφτά αυτής το ακριβό δείπνο που θα έκανε σε τρίτο του θύμα! Κάποια στιγμή τις ξεχρέωνε... με πλαστά ρολόγια, ακάλυπτες επιταγές και «άφαντα» τραπεζικά εμβάσματα.

Το αποτέλεσμα ήταν το όνομά του να μην βρίσκεται σε καμία από τις πληρωμές αφού όλες είχαν γίνει από τα θύματά του και με την συναίνεσή τους αφού πίστευαν ότι τον βοηθούσαν.

Η ιστορία της Cecilie Fjellhøy 

Στο πρώτο τους ραντεβού, τον Ιανουάριο του 2018, ο Simon Leviev πήρε τη Cecilie Fjellhøy με ιδιωτικό αεροπλάνο από το Λονδίνο στη Βουλγαρία μόνο για μια νύχτα.

Είχαν γνωριστεί στο Tinder, και μετά από ένα ραντεβού για καφέ στο ξενοδοχείο όπου έμενε, είχε εκφράσει τη λύπη του που έπρεπε να φύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι… αλλά ίσως εκείνη να ήθελε να έρθει μαζί του.

Έψαξε στο google το ραντεβού της— ήταν γιος του «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ, ενός φημισμένου Ρωσο - Ισραηλινού ολιγάρχη διαμαντιών. Πήγε γρήγορα σπίτι και μάζεψε μια τσάντα ενώ ο οδηγός του περίμενε. Ήταν η αρχή μιας σχέσης ανεμοστρόβιλου που θα την άφηνε τελικά με χρέη άνω των 200.000 δολαρίων.

Γεννημένος Shimon Hayut στο Bnei Brak, μια πόλη ακριβώς ανατολικά του Τελ Αβίβ, ο Simon Leviev άλλαξε το όνομά του, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια των ισραηλινών μεγιστάνων διαμαντιών. 

«Πώς μπορείς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο σαν αυτόν, που δραπέτευσε δύο φορές από το Ισραήλ; Ένας άντρας που εξαπάτησε και εξαπατούσε γυναίκες στην Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Που είναι η δικαιοσύνη?» είπε ένα από τα θύματα που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, η Pernilla Sjöholm, στις ειδήσεις του ισταηλινού Channel 12 όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​της απελευθέρωσης του Simon από τη φυλακή.

«Εγώ και μερικές άλλες γυναίκες καταθέσαμε αγωγές εναντίον του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και υποβάλαμε καταγγελίες εναντίον του στην Ιντερπόλ», είπε, σύμφωνα με το esquire.com  μια Φινλανδή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Ιδιωτικοί ερευνητές και άνθρωποι της Ιντερπόλ τον περιμένουν να φύγει από το Ισραήλ για να τον συλλάβουν», είπε ένα άλλο θύμα. «Μου κατέστρεψε τη ζωή και με κατέστρεψε συναισθηματικά και οικονομικά».

Ο Simon Leviev δεν έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα που μπορεί να έχουν συμβεί εκτός Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των όσων έγιναν με τις Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm και Ayleen Charlotte, που εμφανίζονται στη σειρά του Netflix και οι οποίες εξακολουθούν να εξοφλούν τα χρέη τους.

 

Πάντως μια από αυτές όταν κατάλαβε ότι είναι κομπίνα του την «έστησε» με την σειρά της και κατάφερε να πάρει πολλά από τα πανάκριβα ρούχα του, τα οποία πουλάει μέχρι και σήμερα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ