Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Σεξουαλικό έγκλημα βλέπουν οι Αρχές - Η κατάθεση του φερόμενου ως δράστη ''τον ξυλοκόπησα & τον μαχαίρωσα μέχρι θανάτου''; (φωτό - βίντεο)

Έμενε μαζί με την αδερφή του, η οποία απουσίαζε την ώρα της δολοφονίας του, τι συνέβη; 

Νεκρός βρέθηκε το Σάββατο 5/2 ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νικόλαος Κάτσικας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ν. Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

 

 

Η σορός του εντοπίστηκε στο σπίτι και έφερε τραύματα από μαχαίρι.

Δείτε επίσης: Δολοφονία δημοσιογράφου στο Κάιρο: Σεξουαλικής φύσης έγκλημα, βλέπουν οι αρχές - Τι λέει ο δράστης για τη σχέση τους

Ο δημοσιογράφος διέμενε στο διαμέρισμα με την αδελφή του, η οποία απουσίαζε την ώρα του φόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Αl-Ahram, συνέλαβαν έναν διανομέα εστιατορίου που γνώριζε το θύμα.

 

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αιγύπτου, οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο είναι ληστεία.

 

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας 

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

 

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

 

Συλλυπητήρια από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες», αναφέρει η ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Όπως ισχυρίστηκε ο δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα αιγυπτιακά Μέσα, επρόκειτο για ένα έγκλημα σεξουαλικής φύσεως. O δράστης του φονικού σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχει ομολογήσει το έγκλημα. 

Τι κατέθεσε ο διανομέας για την δολοφονία του δημοσιογράφου

αποκάλυψε ότι είχε γνωριστεί με το θύμα στο εστιατόριο που δούλευε και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Ανέφερε ακόμα πως ο δημοσιογράφος τον κάλεσε στο σπίτι του όπου και τον επισκέφθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή ιστοσελίδα elrai.net,  ο δράστης στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι ευρισκόμενος στο σπίτι του θύματος, ο Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον δράστη για τις συνθήκες διαβίωσής του με τον κατηγορούμενο να παραπονιέται για την κακή οικονομική του κατάσταση. Τότε σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δράστη, το θύμα του ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό, κάτι που ο κατηγορούμενος δέχτηκε. 

 

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνευρέθηκαν δύο φορές και το θύμα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα την πρώτη φορά, ενώ μάλωναν την τελευταία φορά, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στο θύμα ξυλοκοπώντας τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε  μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι, αφού σιγουρεύτηκε για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα, άρπαξε το ποσό των 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και κάποια από τα αντικείμενα του θύματος και στη συνέχεια διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ