Δίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου: Απών ο παρουσιαστής - η έκκληση της 30χρονης που τον κατήγγειλε (βίντεο)

Η πλευρά της 30χρονης καταγγέλλουσας ζήτησε να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα 

Κεκλεισμένων των θυρών και με απόντα τον κατηγορούμενο, διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διώκεται για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, υπόθεση που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία πρώην συντρόφου του.

Σχετικό αίτημα να διεξαχθεί η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών είχε υποβάλει η συνήγορος της εγκαλούσας και το Δικαστήριο το έκανε δεκτό.

Η πλευρά της 30χρονης καταγγέλλουσας ζήτησε, επίσης, να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα κι άρα να οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο, κάνοντας λόγο για «σκοπό βλάβης» και προς τούτο επικαλέστηκε τη νομολογία που ανέδειξε σε πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα κι αν το Πλημμελειοδικείο είναι αρμόδιο ή όχι να δικάσει την υπόθεση, οι δικαστές επιφυλάχθηκαν και θα αποφανθούν, όταν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να ανήρτησε κατ' επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό τού. Οι δε πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν το 2016.

Διά των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι έκανε προσπάθειες να «κατεβάσει» το επίμαχο υλικό και γι' αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για δύο ανάλογες περιπτώσεις μετά από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του 59χρονου είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

Η έκκληση της 30χρονης μέσω της δικηγόρου της

Η δικηγόρος της 30χρονης πρώτης καταγγέλλουσας, κα Σταυρούλα Αντιγόνη Πρίλη, σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης, έξω από το δικαστήριο το πρωί της Τετάρτης 9/2 ανέφερε:

«Περιμένουμε σήμερα να δούμε τι θα γίνει με την έκβαση του δικαστηρίου. Με την εντολέα μου εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Θερμή παράκληση, έχω αποστείλει δελτίο Τύπου, σας παρακαλώ πολύ να μην καταγραφεί με κανέναν τρόπο.

Όπως βλέπετε, δεν είναι δίπλα μου και δεν θα τη δείτε δίπλα μου σε εξωτερικούς χώρους. Κάνει έκκληση και η ίδια να μην καταγραφεί με κανέναν απολύτως τρόπο. Η πελάτισσά μου επιθυμεί να καταδικαστεί (ο Στάθης Παναγιωτόπουλος) για τις πράξεις που έχει κάνει εις βάρος της.

 

Ψυχολογικά είναι πολύ δύσκολα, ειδικά σήμερα που θα τον ξαναδεί αν παραστεί αυτοπροσώπως» είπε χαρακτηριστικά η κα Σταυρούλα Αντιγόνη Πρίλη στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Δεν υπάρχει μετατροπή σε κακούργημα, επειδή από τον νόμο αυτό προβλεπόταν και στον προηγούμενο νόμο. Σήμερα είμαστε ενώπιον του πλημμελειοδικείου, από εκεί και πέρα το πλημμελειοδικείο θα κρίνει για όλα τα υπόλοιπα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ