Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η αυτοπροσωπογραφία της Φωτεινής Ζαγλάρα που κέρδισε το Εθνικό Βραβείο στα Sony World Photography Awards 2022

Περισσότερες από 340.000 φωτογραφίες από 211 περιοχές συμμετείχαν στα βραβεία

Η Φωτεινή Ζαγλάρα ως νικήτρια του Εθνικού Βραβείου των Sony World Photography Awards 2022 για την Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πασκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony Ελλάδος.

Περισσότερες από 340.000 φωτογραφίες από 211 περιοχές συμμετείχαν στα Sony World Photography Awards 2022 και περισσότερες από 170.000 συμμετείχαν στον Ανοιχτό διαγωνισμό (από τις οποίες επιλέχθηκε ο νικητής των Εθνικών Βραβείων).

Τα Εθνικά Βραβεία είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας και της Sony για την υποστήριξη των τοπικών φωτογραφικών κοινοτήτων σε 61 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η αυτοπροσωπογραφία της Φωτεινής Ζαγλάρα που κέρδισε το Εθνικό βραβείο στα Sony World Photography Awards

Η Φωτεινή Ζαγλάρα επιλέχθηκε ανώνυμα από τους κριτές για τη φωτογραφία «Rolling Boil» στην κατηγορία «Creative» του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει μια αυτοπροσωπογραφία η οποία έρχεται να συνδυαστεί με το στοιχείο του καπνού, δηλώνοντας έντονη την παρουσία του σουρεαλισμού.

Πρόκειται για ένα ακόμη αυτοπορτραίτο της καλλιτέχνιδος, όπου τοποθετεί τον εαυτό της σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Ένα σχεδόν συμπαγές σύννεφο καπνού που αναδύεται από τα χείλη της καλύπτει το πρόσωπό της, αποκαλύπτοντας και εκθέτοντας τον εσωτερικό ψυχισμό της.

© Foteini Zaglara - Sony World Photography Awards

Το σώμα άρτιο, κομψό και σταθερό. Ο αινιγματικός συμβολισμός, η έλλειψη ερμηνείας και η δραματικότητα της εικόνας, εγείρουν τις αισθήσεις και προκαλούν την περιέργεια να εξηγηθεί. Τι ακριβώς απεικονίζεται; Ίσως προβολή του υποσυνείδητου; Μια ανάμνηση, ένα όνειρο ή ίσως κάποιο ανεξέλεγκτο συναίσθημα.

Who is who της Ελληνίδας φωτογγράφου

Η Φωτεινή Ζαγλάρα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αυτοδίδακτη φωτογράφος με ιδιαίτερη αγάπη στην τέχνη των αυτοπροσωπογραφιών.

Εξερευνά τον κόσμο του φανταστικού με έντονη την παρουσία του σουρεαλισμού σε όλα της τα έργα, και βρίσκει την ισορροπία με την πραγματικότητα μέσα από την ερμηνεία που θέλει να δώσει σε κάθε εικόνα της. Έχει διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας. Μέσα στο 2022 έργα της θα εκτεθούν σε γκαλερί στο Βερολίνο , Μιλάνο και Νέα Υόρκη.

Μιλώντας για την επιτυχία της ως νικήτρια του Εθνικού Βραβείου για την Ελλάδα, η Ελληνίδα φωτογράφος είπε: «Είναι τιμή μου να έχω διακριθεί σε έναν από τους πιο υψηλού κύρους φωτογραφικούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο .». Η νικήτρια του Εθνικού βραβείου, Φωτεινή Ζαγλάρα, θα λάβει ως έπαθλο φωτογραφικό εξοπλισμό από την Sony.

Οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες Student, τον Διαγωνισμό Νέων, τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και τον Διαγωνισμό Επαγγελματιών των Sony World Photography Awards 2022 θα ανακοινωθούν στις 12 Απριλίου 2022 και θα συμμετέχουν με τα έργα τους στην επιφανή έκθεση στο Somerset House του Λονδίνο (13 Απριλίου-2 Μαΐου 2022).

Πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τους φιναλίστ εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ