Helen Mirren: Συγκλονιστική ως Golda Meir, αλλά όχι αρκετά… Εβραία (φωτό & βίντεο)

Η απίστευτη μεταμόρφωση και οι αντιδράσεις

Η Helen Mirren υποδύεται την πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Golda Meir στην ταινία «Golda» και η μεταμόρφωσή της είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Ωστόσο φαίνεται πώς δεν είναι... αρκετά Ευβραία για να ενσαρκώσει τον ρόλο της «σιδηράς κυρίας» του Ισραήλ, καθώς η επιλογή της προκάλεσε αντιδράσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TNT (@canaltntes)

Η βρετανίδα ηθοποιός Maureen Lipman ξεσήκωσε μια έντονη διαμάχη τον περασμένο μήνα όταν, σύμφωνα με την Daily Mail, επέμεινε ότι η Mirren δεν έπρεπε να υποδυθεί την πρώην πρωθυπουργό επειδή δεν είναι Εβραία. Η Maureen παραπονέθηκε ότι η επιλογή μιας μη Εβραϊας ηθοποιού ήταν απαράδεκτη.

Σε επιστολή της στον The Guardian, τόνισε: «Εάν η εθνικότητα ή το φύλο του χαρακτήρα καθοδηγεί τον ρόλο, τότε θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εθνικότητα».

Η ιστορία προκάλεσε έντονες συζητήσεις, με αρκετές κορυφαίες προσωπικότητες του Ισραήλ, να υποστηρίζουν ότι η Dame Maureen έκανε λάθος. 

Ποια η απάντηση της Helen Mirren

Η Mirren αν και δεν σχολίασε τα όσα είχε πει η συνάδελφός της, μιλώντας από την κουζίνα του σπιτιού της στην Ιταλία, πριν λίγες ημέρες, είπε στο βρετανικό μέσο ότι η Dame Maureen είχε δίκιο που έθεσε ένα τόσο προκλητικό θέμα.

«Ήταν σίγουρα κάτι που με απασχόλησε πριν δεχτώ τον ρόλο» είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συμπληρώνοντας ότι η Golda «είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία του Ισραήλ».

Ακόμα ανέφερε ότι είχε μιλήσει με τον σκηνοθέτη Guy Nattiv (Ισραηλινός και βραβευμένος με Όσκαρ) για αυτό το θέμα: «Του είπα: “κοίτα,  δεν είμαι Εβραία κι αν αυτό είναι ένα θέμα που θέλεις να το σκεφθείς δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν αλλάξεις γνώμη. Θα έχω πλήρη κατανόηση”. Αλλά εκείνος ήθελε πάρα πολύ να παίξω εγώ το ρόλο κι έτσι προχωρήσαμε».

«Πιστεύω ότι είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει – είναι απολύτως θεμιτή», είπε ακόμα αναφορικά με τα σχόλια της συναδέλφου της.

Αλλά, όπως πρόσθεσε, γεννά και διάφορα άλλα ερωτήματα. «Ξέρεις, αν κάποιος που δεν είναι Εβραίος δεν μπορεί να παίξει έναν Εβραίο, κάποιος που είναι Εβραίος μπορεί να παίξει κάποιον που δεν είναι Εβραίος;»

 «Υπάρχει πολλή τρομερή αδικία στο επάγγελμά μου», σχολίασε η Dame Helen. «Γνωρίζω ότι ηθοποιοί όπως ο Ιαν Μακ Κέλεν θα είχαν μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Γιατί τι θα γίνει αν είσαι ομοφυλόφιλος ηθοποιός; Δεν θα πρέπει να σου επιτρέπεται να παίζεις ρόλους στρέιτ; Αυτό το μονοπάτι θέλετε πραγματικά να ακολουθήσετε;».

«Σέβομαι πάρα πολύ την Morin και τη λατρεύω ως ηθοποιό, απόλυτα. Θα ήθελα να τη συναντήσω, να καθίσουμε, να πάρουμε ένα τσάι και να το συζητήσουμε. Ο μόνος πραγματικός μου φόβος είναι μήπως είμαι πολύ κακή στο ρόλο της Golda οπότε θα με... τηγανίσουν» είπε ακόμα η Βρετανίδα ηθοποιός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ