Αποκλειστικό: To Εirinika στα άδυτα Ελληνικού εργοστασίου με προϊόντα χάλυβα - Το Kamaridis Global Wire με εξαγωγές σε 70 χώρες (φωτό - βίντεο)

Η ξεναγός μας στο εργοστάσιο είναι μία topwoman, η Αννα Καμαρίδη, που δουλεύει εδώ απο μικρή κοπέλα.

 

Πρώτη φορά σε εργοστάσιο προϊόντων χάλυβα. Πρώτη φορά, σε ένα εργοστάσιο ελληνικό που φτιάχνει από καρφιά και σύρματα μέχρι σωλήνες και πάνελ πολυουρεθάνης και πετροβάμβακα.

Ποιος θα φανταζόταν τρεις γυναίκες εδώ στα σκληρά και τα δύσκολα;

 

 

Η αλήθεια είναι πως με το ICC WOMEN HELLAS, εχω την ευκαιρία να γνωρίζω γυναίκες από όλους τους χώρους κλάδους και τους τομείς που έχουμε ένα κοινό στόχο: την Ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Βρέθηκα λοιπόν εδώ, στο εργοστάσιο που εργάζεται η νέα πρόεδρος του ICCWH Άννα Καμαρίδη μαζί με την συνπροεδρεύουσα Ειρήνη Βενιάμη.

Το κρύο τσουχτερό, λίγο έξω από τη Θήβα όπου βρίσκονται οι 6 μονάδες παραγωγής που δημιούργησε πριν από 40 χρόνια ο πατέρας της Άννας, έχοντας μέσα του το δαιμόνιο του Έλληνα .

 

 

Μηχανικός στα καράβια, ήξερε τι σημαίνει «να πιάνω στα χέρια μου το σίδερο» και φαίνεται πως δεν του έφτανε αυτό ….

Ξεμπάρκαρε και ξεκίνησε το 1976 με την εμπορία μεταλλικών προϊόντων, ώσπου σιγά -σιγά άρχισε να στήνει και να οργανώνει την πρώτη μονάδα χαλυβουργικών προϊόντων λίγο έξω από τη Θήβα, εκεί που κάποτε άκμαζε η κλωστοϋφαντουργία της Ελλάδας.

Η Άννα αλλά και ο νεότερος αδελφός της δουλεύουν πλάι στον πατέρα τους από μικρά παιδιά. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν τους δυσκολίες τους αλλά εδώ η σύμπνοια επικρατεί και έχει δώσει καρπούς.

Έτσι σήμερα μιλάμε για έναν όμιλο που ξεχωρίζει στην νοτιοανατολική Ευρώπη είναι πρώτος στην Ελλάδα και κάνει εξαγωγές σε 70 χώρες.

Η ξενάγηση ήταν εντυπωσιακή γιατί δεν βλέπεις εύκολα το πρωτογενές υλικό που μετατρέπεται σε σωλήνα η σύρμα ή πάνελ, πετροβάμβακα μπροστά στα μάτια σου.

 

 

 

 

Τι έχει ένα εργοστάσιο που φτιάχνει μεταλλικά προϊόντα; μα φυσικά θόρυβο! Και μόχθο πολύ μόχθο .

Από όλα ομολογώ, όσα έζησα εκείνο το κρύο πρωινό στην Θήβα, περισσότερο με εντυπωσίασε όταν είδα τον πατέρα της Άννας, τον υποτιθέμενο εργοστασιάρχη - να ανεβαίνει και να οδηγεί το ειδικό όχημα σαν τεράστιο τρακτέρ και να κατεβάζει - ανεβάζει με ταχύτητα απίστευτη τους κυλίνδρους με το σύρμα απο τα γιγάντια φορτηγά που μόλις είχαν φτάσει απο το λιμάνι της Χαλκίδας.

 

 

Δεν θα μπορούσε να το κάνει κάποιος άλλος εργαζόμενος αυτό; Θα μπορούσε αλλά ο κύριος Καμαρίδης έχει ακόμη την ζέση του νεαρού που ξεκίνησε με πάθος αυτή την μικρή επιχείρηση, την χαλύβδωσε στην κυριολεξία και σήμερα αν και έχει δίπλα του, κοντά του τα παιδιά του και τους άνω των 150 εργαζόμενους του, παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Παραμένει στο τιμόνι όχι φορώντας το κουστούμι του, αλλά σηκώνοντας τα μανίκια, σπινθηροβολούν τα μάτια του σαν του σπινθήρες μέσα στο εργοστάσιο όταν βλέπει την πρώτη ύλη να καταφθάνει και θέλει γρήγορα - γρήγορα να πάει στον προορισμό της και να μετατραπεί στην επόμενη παραγγελία.

 

 

Αλλά εδώ όλοι έχουν γαλβανισθεί , εξού και η Άννα εξοικειωμένη και φιλική είτε βρίσκεται στο «αρχηγείο» της, των εξαγωγών που απαρτίζεται μόνο από γυναίκες τυχαίο; Δεν νομίζω ….. είτε βρίσκεται ανάμεσα στους εργάτες και μαθαίνει ποια είναι τα προϊόντα που πρέπει να πουλήσει σε όλο τον κόσμο .

Όσο για μένα αν και είδα πολλά κι και αποκαλυπτικά στην πρώτη μου αυτή επισκέψη σε εργοστάσιο με μεταλλικά είδη ,που νομίζετε ότι στάθηκα; Εκεί που με τεράστια ταχύτητα έβγαιναν τα καρφιά, οι κοινές πρόκες.

Ίσως γιατί όλοι μέσα μας έχουμε ένα παιδί .

Εκείνη την ώρα λοιπόν ,δεν αντέδρασε μία ώριμη γυναίκα αλλά ένα παιδάκι που έβλεπε με θαυμασμό εκατοντάδες πρόκες να βγαίνουν από το μηχάνημα παραγωγής σε κλάσματα δευτερολέπτου…….

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ KAMARIDIS GLOBAL WIRE

Ο Όμιλος “Καμαρίδης GlobalWire” ιδρύθηκε το 1976 ως εμπορική εταιρεία και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους παραγωγής προϊόντων χάλυβα, κατέχοντας ηγετική θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της παρουσίας του στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία.

Μέσα από 6 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες που στεγάζονται στους ιδιόκτητους χώρους του, έκτασης 200,000 m², ο Όμιλος καλύπτει παραγωγική δυναμικότητα η οποία υπερβαίνει τους 100.000 μετρικούς τόνους ετησίως, γεγονός το οποίο τον κατατάσσει στην πρώτη θέση από άποψη παραγωγής πάνελ πολυουρεθάνης και πετροβάμβακα, γαλβανισμένων και μαύρων συρμάτων, καρφιών, μεταλλικών βάσεων Φ/Β, κοιλοδοκών, σωλήνων παντός τύπου και λοιπών χαλυβουργικών προϊόντων στην ΝΑ Ευρώπη.

Τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες προσδίδοντας ειδική προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη της Χώρας μας.

 

 

Παράλληλα, ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει στρατηγικές επενδύσεις οι οποίες συμπληρώνουν τη δραστηριότητα του, μέσω ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα 5 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 120 MW.

Έχοντας ως βασική προτεραιότητα το σεβασμό στην ασφάλεια των ανθρώπων της, στην ευρύτερη κοινωνία και στο περιβάλλον, η “Καμαρίδης GlobalWire” είναι η πρώτη εταιρία του κλάδου της στην Ελλάδα που διαθέτει στους πελάτες της πιστοποιήσεις EN ISO 9001:2015, 14001:2015, 45001:2018, 26000:2010, για όλα τα προϊόντα χάλυβα, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως την υπευθυνότητα της.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΝΑ ΚΑΜΑΡΙΔΗ

Η Άννα Β. Καμαρίδη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου (Αθήνα 1998) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο International Business and Management στο Westminster Business School (London 2002).

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Οι σπουδές της σε συνδυασμό με την παράδοση της οικογένειάς της στο χώρο του χάλυβα, την καθιστούν άξια να επιχειρεί με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές.

Βρίσκεται στους κόλπους του οικογενειακού ομίλου επιχειρήσεων από το 2003 και από τη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ, διοικεί τα τμήματα Διεθνών Αγορών, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Καμαρίδης GlobalWire.

Διακρίσεις και συμμετοχική δράση.

1. Μέλος ΔΣ του ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς), Εξαγωγικός Τομέας-2016

2. Τιμητική Διάκριση Επιτυχούς Επιχειρηματικής Δράσης ΕΒΕΑ-Athens Business Women Forum -2017

3. Women of Influence- 2018

4. Who is Who Women Leaders-2018

5. Who is Who Women Leaders-2019

6. Ιδρυτικό Μέλος του ICC WomenHellas Initiative - 2019

7. Μόνιμη Αντιπρόσωπος ICC Ελλάδος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων-Γενεύη (ICC Cοmission On Trade and Investment-Geneva)- 2020

8. Αποκλειστική Aντιπρόσωπος ICC Ελλάδος της Διεθνούς Επιτροπής Τελωνείων και Διευκόλυνσης Εμπορίου-Γενεύη (ICC Commission on Customs and Trade Facilitation -Geneva) -2020

9. Μέντορας στο Πανεπιστήμιο του Westminster London-2020

10. Πρόεδρος ICC WomenHellas-2021

11. Μέλος ΔΣ του ICC Hellas (Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο) -2021

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ