5 μέρες σε Νίκαια για το περίφημο καρναβάλι, Μονακό, Μόντε Κάρλο & Κάννες: Ατέλειωτη διασκέδαση στη γαλλική ριβιέρα (φωτό)

Απολαύστε το ήπιο κλίμα, τον λαμπρό ήλιο, τον φωτεινό ουρανό, την τέχνη της ζωής

Ταξιδέψτε στη Νίκαια και απολαύστε το ήπιο κλίμα, τον λαμπρό ήλιο, τον φωτεινό ουρανό, την τέχνη της ζωής και πάνω απ΄ όλα την ατέλειωτη διασκέδαση στη γαλλική Ριβιέρα!

Τα Manessis Travel έχουν για εμάς πακέτο διακοπών για 5 ημέρες / 4 νύχτες από 495€, ενώ έχουν φροντίσει για την διαμονή μας σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρωινό καθημερινά.

Φωτογραφίες via Manessis Travel 

Καρναβάλι Νίκαιας, ο "Βασιλιάς των Ζώων"

 

Η πιο φαντασμαγορική γιορτή της Γαλλικής Ριβιέρας είναι το Καρναβάλι της Νίκαιας, ένα φεστιβάλ-σύμβολο της πόλης και ένα από τα δημοφιλέστερα Καρναβάλια του κόσμου.

Η έναρξη των εκδηλώσεων ξεκινά με την παρουσίαση του Βασιλιά-Καρνάβαλου στην πλατεία Masséna, ο οποίος καθοδηγεί όλες τις παρελάσεις που ακολουθούν στη λεωφόρο Promenade des Anglais, με συνοδεία μουσικής και βεγγαλικών. Μεγαλειώδεις παρελάσεις πολλών αρμάτων, εμπνευσμένων κυρίως από την τρέχουσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση στον κόσμο, λαμβάνουν χώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης μέρα και νύχτα, με συμμετοχή πολλών μουσικών και χορευτών από όλο τον κόσμο!

Photo via Manessis Travel 

Χιλιάδες είναι και οι επισκέπτες που δίνουν κάθε χρόνο δυναμικό παρόν, προσθέτοντας χρώμα και χαρούμενη διάθεση στην ξέφρενη γιορτή. Ένα από τα πιο διάσημα και μεγαλειώδη δρώμενα του καρναβαλιού είναι η "Παρέλαση των Λουλουδιών", μια παρουσίαση εντυπωσιακών αρμάτων, που έχουν στολιστεί περίτεχνα με εκατομμύρια λουλούδια!

Το έθιμο έχει τις ρίζες του στον 19ο αιώνα και κάθε χρόνο κλέβει τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, που κατακλύζει την Promenade des Anglais για να δει από κοντά αυτό το μοναδικό υπερθέαμα. Σχεδόν 100.000 λουλούδια (μιμόζες, ζέρμπερες, λίλιουμ και κρίνοι) χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για τη δημιουργία αυτών των αρμάτων.

Photo via Manessis Travel 

Το highlight της εκδήλωσης αυτής είναι ο λουλουδοπόλεμος, αφού τα κορίτσια που στέκονται πάνω στα άρματα, πετούν στον κόσμο λουλούδια! Το καρναβάλι κλείνει πάντα με μία φαντασμαγορική γιορτή, όπου ο Βασιλιάς-Καρνάβαλος ρίχνεται στην πυρά, ως μία συμβολική τελετή που σηματοδοτεί τη λήξη των εκδηλώσεων.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

5 μέρες σε Νίκαια, Μόντε Κάρλο, Μονακό, Εζ, Κάννες, Σαν Πωλ ντε Βανς (Αιξ-αν-Προβάνς, Μασσαλία). Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρωινό καθημερινά. Αναχωρήσεις 23/2.

Photo via Manessis Travel 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Νίκαια, Περιήγηση, Μεγάλη Παρέλαση Ανθοστόλιστων Αρμάτων, Προαιρετική βραδινή επίσκεψη στο Μόντε Κάρλο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για τη γιορτινή Νίκαια (Nice). Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη, όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών με τα παζάρια της, ο Καθεδρικός ναός, το Μέγαρο της Δικαιοσύνης και η Όπερα. Συνεχίζουμε με την διάσημη πλατεία Μασενά και ολοκληρώνουμε τον περίπατό μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν.

2η ΜΕΡΑ Νίκαια - Σαν Πωλ ντε Βανς - Νίκαια

Σήμερα μας περιμένει μια υπέροχη εκδρομή. Πρώτη μας στάση το αριστοκρατικό χωριό Σαν Πωλ ντε Βανς (Saint-Paul-de-Vence). Περιπλανηθείτε στα στενά του σοκάκια με τα υπέροχα παλαιοπωλεία, αποδώστε φόρο τιμής στον Μαρκ Σαγκάλ, πιείτε το ρόφημά σας στο ιστορικό καφέ "Le Tilleul" και επισκεφθείτε το ίδρυμα Μεγκτ με την πλούσια συλλογή έργων επιφανών καλλιτεχνών μοντέρνας τέχνης.

Photo via Manessis Travel 

3η ΜΕΡΑ Νίκαια, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική εκδρομή: Αιξ-αν-Προβάνς, Μασσαλία

Ελεύθερη μέρα στην Νίκαια για βόλτες, αγορές και για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της πόλης. Αν πάλι επιθυμείτε να εντρυφήσετε στην περιοχή της Προβηγκίας, ακολουθήστε την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στην Αιξ-αν-Προβάνς και τη Μασσαλία (έξοδα ατομικά). Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής Πρωινή αναχώρηση για την "πόλη των νερών".

4η ΜΕΡΑ Νίκαια - Εζ, Μουσείο αρωμάτων Φραγκονάρ - Μονακό - Νίκαια, Μεγάλη Παρέλαση Αρμάτων, Πυροτεχνήματα!

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard) στο Εζ. Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας. Συνεχίζουμε για το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στον "βράχο" και στην παλιά πόλη, όπου δεσπόζει το Ωκεανογραφικό μουσείο.


Photo via Manessis Travel 

5η ΜΕΡΑ Νίκαια - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πακέτο διακοπών

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ