Πάτρα: Άλυτο μυστήριο ο θάνατος των τριών κοριτσιών - Τι λέει ο γιατρός της Τζωρτζίνας, τι δείχνει ο απινιδωτής

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους θανάτους των τριών παιδιών; 

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι γονείς ζητούν απαντήσεις, ενώ η κοινωνία με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις... 

Η έρευνα έχει ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν και απασχολούν πρωταρχικά τους γονείς, που βιώνουν μια αδιανόητη τραγωδία, και μετέπειτα τους γιατρούς που τα τελευταία χρόνια παρακολούθησαν τα τρία παιδιά.

 

 

Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι κρίσιμη για την εξέλιξη των ερευνών, τόσο σε ιατροδικαστικό, όσο και σε δικαστικό και αστυνομικό επίπεδο. Οι Αρχές αναζητούν το στοιχείο εκείνο που μπορεί να συνδέει τους θανάτους των τριών κοριτσιών. Κοινό σημείο η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστης αιτίας.

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν για τα ευρήματά τους για τους τρεις θανάτους μέσα σε 32 μήνες.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Αιχμές για ιατρικά λάθη από την οικογένεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος", στην οικογένεια των τριών άτυχων παιδιών, πιστεύουν ότι "κάτι συνέβη", αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος. "

Ενα τοις εκατό δίνουν αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία", λέει στην εφημερίδα μία συγγενής του πατέρα, Μάνου Δασκαλάκη.

 

 

Βέβαια το "ιατρικό λάθος" δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει, αναφέρει η εφημερίδα. Κάποιοι όμως στην οικογένεια δηλώνουν ότι μπορεί έστω το ένα παιδί να "έφυγε" από κάτι τέτοιο. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: "Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δε φαίνεται να υπάρχει σύνδεση των θανάτων από γενετικό λόγο"

"Περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Όταν απαιτηθούν νέα στοιχεία, αν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ή να αποκλείσουμε ένα εύρημα, δίνεται εντολή και γίνεται εκταφή. Αυτή η δυνατότητα είναι στο τραπέζι. Μένει να ολοκληρωθούν πρώτα οι εξετάσεις του τρίτου θανάτου. Έχουμε ένα νέο στοιχείο.

Ακούω εδώ και 2 ημέρες έναν από τους θεράποντες γιατρούς να τονίζει ότι έχει κάνει ενδελεχή γενετικό έλεγχο στο παιδί. Θα επιβεβαιώσουμε την ορθότητα αυτών των εξετάσεων και φαίνεται ότι οι γενετικές εξετάσεις είναι καθαρές. Άρα σύνδεση των τριών θανάτων από κάποιο γενετικό λόγο δεν φαίνεται να υπάρχει. Αν έχουμε αποκλείσει το γενετικό υπόβαθρο, πάμε σε άλλη κατεύθυνση", δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

 

 

Γιατρός 9χρονης: Δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο

Υπενθυμίζεται ότι, ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που είχε εξετάσει ενδελεχώς την 9χρονη Τζωρτζίνα, είπε σε δηλώσεις του ότι το παιδί δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό του. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης, στην 9χρονη τοποθετήθηκε απινιδωτής, αφού της έγινε πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, όπου δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

"Νοσηλεύσαμε το παιδί περίπου 3 με 4 εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων ελέγξαμε το παιδί από κάθε πλευρά όσον αφορά το καρδιολογικό κομμάτι. Δεν βρήκαμε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. Δεν υπήρχε καμία αρρυθμία. Ο απινιδωτής μπήκε σε λειτουργία ως βηματοδότης γιατί το παιδί εμφάνισε μια βραδυκαρδία. Όμως, κάποια στιγμή όταν πλέον δεν υπάρχει επιπλέον οξυγόνο γιατί η μικρή είχε πάθει ανακοπή, σταματάει να μπορεί να συλλάβει το μυοκάρδιο. Δηλαδή, δίνει παλμούς, αλλά αν δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν μπορεί να λειτουργήσει η καρδιά", τόνισε ο ίδιος.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημόσια μαρτυρία του θεράποντος ιατρού για τον απινιδωτή αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο. Ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να δούμε στη νεκροία είναι οι αρρυθμίες. Μπορούμε να δούμε όλες τις συνθήκες αλλά όχι τις αρρυθμίες. Μένει η τρίτη διερεύνηση προκειμένου να δούμε τα νέα στοιχεία. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική παρέμβαση για να αποκλειστεί μία αιτία θανάτου, αυτή του ο αιφνίδιος θάνατος από αρρυθμίες", ανέφερε σήμερα στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega" ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

"Μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση, οι ιατροδικαστές θα πρέπει να δώσουν μία αιτία θανάτου. Το τρίπτυχο που δίνουμε σε κάθε θάνατο είναι, τα παθολογικά αίτια, η εγκληματική ενέργεια και η αυτοκτονία", σημείωσε εν συνεχεία.

 

Ο απινιδωτής της 9χρονης Τζωρτζίνας δείχνει "εξωτερική" παρέμβαση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, οι online καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην καρδιά της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν έδειξαν κανένα απoλύτως πρόβλημα, ενώ ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ για όσο διάστημα ήταν υπό παρακολούθηση. Ενεργοποιήθηκε παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Σύμφωνα με τους γιατρούς που επικαλείται το Mega, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά επειδή η 9χρονη παρουσίασε βραδυκαρδία, μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου, φαινόμενα τα οποία όπως λένε δεν μπορούν να εξηγηθούν από παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση-αίτιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ