Σκανδιναβία - Λοφότεν - Βόρειο Σέλας: Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό & δείπνο εν πλω! Χειμωνιάτικο ταξίδι με φόντο το λευκό (φωτό)

Η βουτιά από το Παγοθραυστικό ξεπερνά κάθε φαντασία! 

Ένα χειμωνιάτικο ταξίδι με φόντο το λευκό! Ελάτε να δρασκελίσουμε μαζί αυτήν την περιοχή του Σκανδιναβικού βορρά! Στοκχόλμη και Όσλο θα μας δείξουν το αστικό τοπίο των δύο χωρών, αποτελώντας τον πρόλογο και τον επίλογο του επικού ταξιδιού μας!

Τα Manessis Travel έχουν για εμάς πακέτο διακοπών (10 ημέρες / 9 νύχτες) από 2840€! 

Ειδικότερα το πακέτο περιλαβάνει:

10 μέρες Σκανδιναβικές Άλπεις, Λαπωνία/Βόρεια Σουηδία και Νορβηγία, Νησιά Λοφότεν, Βόρειο Σέλας. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από Στοκχόλμη και Όσλο. Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό, Ξενοδοχείο Πάγου, "Σαφάρι" με Χάσκις, Φάρμα Ταράνδων.

Photo via manessistravel.gr

ΛΟΦΟΤΕΝ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ. Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό & βραδινή κρουαζιέρα στο Τρόμσο με δείπνο εν πλω

 

 

Η βουτιά από το Παγοθραυστικό ξεπερνά κάθε φαντασία! Το Σαφάρι με Χάσκις θα μας μυήσει στην περιπέτεια. Στο Ξενοδοχείο Πάγου θα αντικρίσουμε το αδιανόητο! Οι Σαάμι (Λάπωνες) στη Φάρμα με τους ταράνδους θα μας μάθουν τα μυστικά τους!

Η ανάβαση με Chair Lifts/Αναβατήρες στις Σκανδιναβικές Άλπεις και στο Παρατηρητήριο του Βόρειου Σέλαος/Aurora Sky Station θα μας συνεπάρει! Το Βόρειο Σέλας θα μας δείξει πως η φύση είναι ο καλύτερος ζωγράφος! Η ξεχωριστή ομορφιά των Λοφότεν θα αιχμαλωτίσει τον νου και την καρδιά μας!

Photo via manessistravel.gr

Photo via manessistravel.gr

Η βραδινή Κρουαζιέρα στο Τρόμσο θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι μας στον αρκτικό βορρά.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Στοκχόλμη, Περιήγηση 8/3

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, το "διαμάντι του βορρά" ή την "Βενετία του Βορρά", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη, την περίφημη Γκάμλα Σταν (Gamla Stan), την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης.

2η ΜΕΡΑ Στοκχόλμη - Λούλεο, Πτήση, Περιήγηση, Σαφάρι με Χάσκις - Εβερκάλιξ 9/3

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λούλεο (Luleå). Η πόλη είναι κτισμένη στις ακτές του Βοθνιακού κόλπου, του βορειότερου κόλπου της Βαλτικής θάλασσας, που βρίσκεται μεταξύ της δυτικής ακτής της Φινλανδίας και της ανατολικής ακτής της Σουηδίας. Ο κόλπος έχει μήκος 725 χιλιόμετρα, πλάτος 80-240 χιλιόμετρα, μέσο βάθος 60 μέτρα και μέγιστο βάθος 295 μέτρα. 

Photo via manessistravel.gr

3η ΜΕΡΑ Εβερκάλιξ, Φάρμα Ταράνδων, Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό 10/3

Πρωινή επίσκεψη σε τοπική Λαπωνική φάρμα ταράνδων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των Σαάμι (Λαπώνων). Στη συνέχεια μας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία: η εκπληκτική Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό! Ειδικές θερμικές στολές διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Photo via manessistravel.gr

4η ΜΕΡΑ - Εβερκάλιξ - Κιρούνα, Ξενοδοχείο Πάγου - Αμπίσκο, Aurora Sky - Νάρβικ 11/3

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα, που βρίσκεται στην Σουηδική Λαπωνία. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μία παράκαμψη για να επισκεφθούμε το περίφημο ξενοδοχείο από πάγο, που βρίσκεται στο χωριό Γιουκασγιάρβι (Jukkasjärvi, 17 χιλιόμετρα από την Κιρούνα). Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1989.

5η ΜΕΡΑ - Νάρβικ - Σβόλβερ/Νησιά Λοφότεν 12/3

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τα περίφημα νησιά Λοφότεν, ένα μαγευτικό αρχιπέλαγος της Βόρειας Νορβηγίας. Άφιξη στο Σβόλβερ (Svolvær), την πρωτεύουσα των νησιών Λοφότεν και εμπορικό τους κέντρο χάρη στο λιμάνι του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Σβόλβερ/Νησιά Λοφότεν 13/3

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση των νησιών Λοφότεν, που το 2007 το National Geographic Traveler τα κατέταξε στην 3η θέση ανάμεσα στους πιο δελεαστικούς νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο!

Photo via manessistravel.gr

Θα θαυμάσουμε τα χιονοσκεπή βουνά, θα δούμε τα γραφικά ψαροχώρια Henningsvær, Reine και Å στους μυχούς των φιόρδ με τα χρωματιστά ξύλινα σπιτάκια που οι ντόπιοι ονομάζουν "rorbuer" και θα επισκεφθούμε το ιστορικό/λαογραφικό μουσείο Lofotr Viking, για να μάθουμε την ιστορία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του αρχιπελάγους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Σβόλβερ/Νησιά Λοφότεν - Τρόμσο, Περιήγηση 14/3

Πρωινή αναχώρηση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο, την μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας. Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Εδώ, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους.

Άφιξη, πανοραμική περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στον υπέροχο Καθεδρικό ναό - ορόσημο της πόλης (Arctic Cathedral). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Photo via manessistravel.gr

8η ΜΕΡΑ Τρόμσο, Βραδινή Κρουαζιέρα με δείπνο Προαιρετικά: Σαφάρι με Snowmobiles 15/3

Για τον ελεύθερο χρόνο σας σήμερα σας προτείνουμε να λάβετε μέρος σε ένα σαφάρι με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού). Α

ργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια μαγευτική Κρουαζιέρα αναζητώντας και πάλι το μαγευτικό Βόρειο Σέλας και απολαμβάνοντας το δείπνο μας εν πλω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ Τρόμσο - Όσλο, Πτήση, Περιήγηση 16/3

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ. Από το 1624 έως το 1924 η πόλη ονομαζόταν Χριστιανία (Christiania ή Kristiania) προς τιμήν του βασιλιά Χριστιανού Δ΄.

Photo via manessistravel.gr

Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο, το νεοκλασικού ρυθμού Παλάτι, το μοντέρνο Δημαρχείο, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη Όπερα, το πάρκο Φρόγκνερ με τα περίφημα γλυπτά του Βίγκελαντ από γρανίτη και σφυρηλατημένο σίδερο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ Όσλο - Αθήνα 17/3

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα. Ένα υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε, όμως οι εμπειρίες και οι εικόνες του θα μας συνοδεύουν για πάντα!

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο διακοπών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ