Εκδρομές στην Ελλάδα - 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας: Από την Κύμη ως την αρχόντισσα της Θράκης Ξάνθη & τον Έβρο (φωτό)

Που θα πάμε φέτος τις Απόκριες; Ετοιμάστε βαλίτσες!

Μυθική Θράκη - Ανεξερεύνητος ΈβροςΞάνθη... η κυρά αρχόντισσα της Θράκης ή Κύμη; Τα Manessis Travel έχουν για εμάς πακέτα διακοπών για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με διαμονή σε υπέροχα ξενοδοχεία. Ας τα δούμε αναλύτικά.

Ξεκινάμε από Θράκη και Έβρο με πακέτο διακοπών που περιλαμβάνβει 5 μέρες με πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη - Δέλτα Έβρου - Δάσος Δαδιάς - Κομοτηνή - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Ξάνθη - Διδυμότειχο - Πεντάλοφος - Ορεστιάδα - Καβάλα.

Παράλληλα τα Manessis φροντίζουν για την διαμονή μας στο πλήρως ανακαινισμένο (2017) RAMADA PLAZA THRAKI 5* Lux με ηµιδιατροφή. 

Φωτογραφίες via Manessis Travel

Η εκδρομή για 5 ημέρες / 4 νύχτες ξεκινά από 326€ και οι αναχωρήσεις είναι στις 3/3.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο.

Συνεχίζουμε με την Ξάνθη και πακέτο διακοπών για 4 ημέρες / 3 νύχτες το οποίο ξεκινάει από 258€ και περιλαμβάνει:  4, 5 μέρες με πούλμαν στο Φράγµα Θησαυρού - Ποµακοχώρια - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Δράµα - Καβάλα.

Διαμονή στο πολυτελέστατο Ζ PALACE 5* Lux στην Ξάνθη με ημιδιατροφή.

Φωτογραφίες via Manessis Travel 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Ξάνθη

Αναχώρηση στις 06:30 από Αθήνα για την πόλη της Ξάνθης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο Z PALACE 5* Lux, τακτοποίηση και δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ Ξάνθη: Η Κυρά αρχόντισσα της Θράκης - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή

Πρόγευμα μπουφέ και ημέρα αφιερωμένη στην παλαιά πόλη της Ξάνθης που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της! Γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια και παραδοσιακά οικοδομήματα που έχτισαν τεχνίτες της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου συνδυάζουν την τοπική με την οθωμανική αρχιτεκτονική. 

3η ΜΕΡΑ Θρακικά Τέμπη Νέστου - Φράγμα Θησαυρού – Πομακοχώρια

Πρόγευμα μπουφέ και αναχωρούμε για τη μαγευτική διαδρομή που “κυλά” δίπλα στο Νέστο μέσα στα Θρακικά Τέμπη! Διερχόμεθα το Παρανέστι και από εκεί συνεχίζουμε για το φράγμα του Θησαυρού σε ένα τοπίο που θα σας μείνει πραγματικά αλησμόνητο. . Συνεχίζουμε στις μοναδικές εικόνες των παραδοσιακών χωριών των Πομάκων, Εχίνο και Σμίνθη. Μοναδική εμπειρία πολιτισμικής παρουσίας στην περιοχή. Επιστροφή στην πόλη με τα χίλια χρώματα, όπως είναι επίσης γνωστή. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

Φωτό via Manessis Travel 

4η ΜΕΡΑ Μονή Αρχαγγελιώτισσας - Σπήλαιο Αγγίτη Δράμα

Πλούσιο πρόγευμα από μπουφέ και 09:30 αναχώρηση για επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Αρχαγγελιώτισσας, επιβλητικά χτισμένη σε ονειρικό τοπίο με μοναδική θέα την πεδιάδα από κάτω της. Σαν κτίσμα το Μοναστήρι όπως το βλέπουμε σήμερα, χτίστηκε το 1841. Αυτό, προϋπήρχε στην ίδια θέση πολλές εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα και καταστράφηκε από δυο φοβερούς σεισμούς.

Φωτό via Manessis Travel 

5η ΜΕΡΑ - Ξάνθη - Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, τα κάστρα. Χρόνος για καφέ και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Αναχωρήσεις: 3, 4, 23, 24/3

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο.

Το τρίτο πακέτο διακοπών (3 ημέρες / 2 νύχτες) είναι για την Κύμη και ξεκινάει από 196€. Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται 4, 5, 24 και 25/3.

Ειδικότερα η εκδρομή περιλαμβάνει: 

3, 4 μέρες με πούλμαν στα Νέα Στύρα - Κύμη - Ζυθοποιεία SEPTEM - Ι.Μ.Μάντζαρη - Άνω Ποταμιά - Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Ι.Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος - Καρναβάλι Κύμης - Στενή Ευβοίας - Χαλκίδα.

Διαμονή στο KYMI PALACE HOTEL 4* στην παραλία της Κύμης με πλούσιο πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).

Φωτογραφίες via Manessis Travel

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Νέα Στύρα - Κύµη

Αναχώρηση στις 08:30 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για τα Νέα Στύρα στη νότια Εύβοια. Χρόνος για καφεδάκι και μεζεδάκια στις όμορφες ψαροταβέρνες. Ανηφορίζουμε προς τη βόρεια πλευρά του νησιού, του 2ου μεγαλύτερου της χώρας, για την παραλία της Κύμης και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας KYMI PALACE HOTEL 4*. Το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ - Ζυθοποιεία SEPTEM - Ι.Μ.Μάντζαρη - Άνω Ποταµιά (Αρχαιολογική συλλογή)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην πολυβραβευμένη μικροζυθοποιεία “SEPTEM” για να ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις της και να εντρυφήσουμε στα μυστικά της. Ακολουθεί προσκύνημα στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Μάντζαρη (11 αι.) (εφόσον είναι εφικτό). Στη συνέχεια, επίσκεψη στην αρχαιολογική συλλογή της Άνω Ποταμιάς.

Φωτό via Manessis Travel

3η ΜΕΡΑ Λαογραφικό Μουσείο Παπανικολάου - Ι.Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος - Καρναβάλι Κύμης

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Γεώργιος Παπανικολάου (Test Pap) που στεγάζεται σε υπέροχο νεοκλασικό κτίριο. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη χώρα, με συλλογή που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (16 αι.) κτισμένη στην αγκαλιά ενός κατάφυτου λόφου λίγο έξω από την Κύμη. Χρόνος για γεύμα και μια σύντομη στάση για καφεδάκι. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο.

Φωτό via Manessis Travel

4η ΜΕΡΑ - Στενή Ευβοίας - Χαλκίδα - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ και ξεκινήσαμε για την ανάβασή μας προς την περίφημη Στενή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις γνωστές γεύσεις της (γεύμα – έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια, η όμορφη Χαλκίδα μας υποδέχεται όπου θα έχουμε την ευκαιρία αγναντεύοντας τα νερά του Ευρίπου να απολαύσουμε το καφεδάκι μας ή το γλυκό μας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πακέτο.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ