Η κόντρα της ημέρας: Ο ''ιερός πόλεμος'' του Τατσόπουλου με τον Καλλιάνο - Με αφορμή τον δημοφιλέστατο Άγιο Παΐσιο

Η ανάρτηση με αφορμή τη νέα σειρά του Mega, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον ουρανό»...

 

Πριν από δύο ημέρες, ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε ένα post στα social media για τη νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος-Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που έκανε πρεμιέρα και «έσκισε» σε τηλεθέαση.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: 

-Πώς πάει, άγιε πατέρα; Προχωράει το πρότζεκτ με την αποβλάκωση;

-Μια χαρά προχωράει, τέκνο μου. Έχουμε όμως ακόμη τεράστια περιθώρια.

-Να αποβλακωθούμε περισσότερο;

-Όχι. Να εκδηλώσουμε την αποβλάκωσή μας πιο απενοχοποιημένα.

 

 

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις και ανάμεσα σε εκείνους που προέβησαν σε ανακοινώσεις ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μετά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον Μητροπολίτη Πειραιώς και την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, απάντηση στον συγγραφέα έδωσε και ο Γιάννης Καλλιάνος.

Απαντώντας στον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Γιάννης Καλλιάνος, μετεωρολόγος του Mega που προβάλλει το συγκεκριμένο σήριαλ- γράφει σε ανάρτησή του:

Κ. Τατσόπουλε, όλοι εμείς που πιστεύουμε στο Χριστό θεωρήσαμε εκπληκτική τη σειρά του Mega που αναφέρεται στη βιογραφία του Αγίου Παϊσίου. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεώρησαν τη συγκεκριμένη σειρά και πολλοί άλλοι τηλεθεατές που δηλώνουν ακόμη και Άθεοι.

Με λύπη μου διάβασα πως αναφέρατε ότι η συγκεκριμένη σειρά του Mega σκοπό έχει την αποβλάκωση των Ελλήνων.

Σας απαντώ :

 

 

Μάλλον ξεχνάτε, και είναι πολύ λυπηρό, σε ποια χώρα γεννηθήκατε, ποιες είναι οι παραδόσεις της, ποια είναι τα ήθη και τα έθιμα της και ποια είναι η Θρησκεία του 90% των πολιτών της.

Συγχαρητήρια λοιπόν στο Mega! Δεν είναι τυχαίο κ. Τατσόπουλε πως το έργο που αναφερόταν στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου (το καλοκαίρι) έσπασε κάθε ρεκόρ στους κινηματογράφους και πως αυτή η σειρά που αναφέρεται στον Άγιο Παΐσιο έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην Ελληνική τηλεόραση.

Είστε Άθεος κ. Τατσόπουλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή σας την επιλογή και φυσικά δεν θα σας έκρινα ποτέ γιαυτό. Το ίδιο όμως θα συμβούλευα να κάνετε και εσείς, να μην κρίνετε δηλαδή αρνητικά και να μην βγάζετε μένος για την πίστη των συνανθρώπων σας. Δεν σας τιμά αυτό.

Η σειρά Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», που έρχεται στο MEGA με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

H σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

 

 

Η υπόθεση της σειράς:

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ