Πάτρα: Oι γονείς των 3 κοριτσιών που πέθαναν για πρώτη φορά on camera - ''Ετσι πέθανε η Τζωρτζίνα, η Μαλένα & η Ίριδα'' (βίντεο)

Τη σιωπή τους «σπάνε» οι γονείς της οικογένειας Δασκαλάκη από την  Πάτρα που έχασαν τα τρία τους κοριτσάκια στη διάρκεια τριών ετών.
 

Συνέντευξη στην κάμερα του Star και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη έδωσαν οι γονείς των τριών παιδιών που χάθηκαν σε τρία χρόνια, στην Πάτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης μίλησαν για τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους, τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν και πώς κατέληξαν.

Ο θάνατος της Μαλένας

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 όταν ήταν 3,5 ετών από ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία."Ξαφνικά στον ύπνο της προσπαθούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε. Ξύπνησε, μας κοίταξε και πριν προλάβω να μιλήσω στους γιατρούς, ξαφνικά έφυγε". Με τα λόγια αυτά περιέγραψε τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Μαλένα, του πρώτου παιδιού τους που πέθανε, η μητέρα. 

"Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά. Η παιδίατρος μάς έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια" είπε η μητέρα.

"Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;" αναρωτιέται ο πατέρας για τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

 

Ο Θάνατος της Ίριδας

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Star και στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" οι γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα που πέθαναν, η μητέρα είπε για την απώλεια του δεύτερου παιδιού τους, την Ίριδα: "Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα.

Στις 7:30 ξαναπήγα και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια... Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, μέσα στον πανικό μου. Της κάναμε μαλάξεις αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα".

 

 

 

 

Ο Θάνατος της Τζωρτζίνας 

Για το τρίτο κορίτσι, την Τζωρτζίνα, είπε ότι είχε δει τις δύο αδελφές της να πεθαίνουν και ότι ήταν ένα πανέξυπνο παιδί που καταλάβαινε τα πάντα. "Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ο φόβος της. Μας είπε: ''νιώθω σαν να έχω μια βόμβα στην κοιλιά μου έτοιμη να σκάσει''. Η ίδια ζητούσε να πάει στον γιατρό. Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν ψυχολογικό και μας έδωσαν εξιτήριο".

 

 

Οι γονείς είπαν ότι πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα είχε γίνει εγκεφαλογράφημα, όπως και όλες οι εξετάσεις. "Τι τελευταίες ημέρες που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο το παιδί είχε συνέλθει αρκετά. Όταν τοποθετήθηκε ο απινιδωτής, ο γιατρός μού ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα" είπε η μητέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ