Υπόθεση τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι ιατροδικαστές απαντούν με σκληρή ανακοίνωση - «μην παραπλανάτε την κοινή γνώμη»

«Οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής: «Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Δείτε επίσης: Πάτρα: Οι γονείς των 3 παιδιών στην Αγγελική Νικολούλη - «μας συγκρίνουν με την υπόθεση της Καρολάιν - δεν είναι παιχνίδι» (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει:

«Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ