Ζαν-Λικ Μπρουνέλ: Κρεμασμένος στο κελί του ο ατζέντης που προώθησε πάνω από 1000 γυναίκες στον παιδόφιλο Έπσταιν (βίντεο)

Οι αρχές είχαν επίσης ανακρίνει τον Μπρουνέλ για εμπλοκή σε σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών

O Ζαν-Λικ Μπρουνέλ, πρώην επικεφαλής ενός γαλλικού πρακτορείου μοντέλων και κατηγορούμενος για βιασμούς και προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον Τζέφρι Έπσταϊν, βρέθηκε απαγχονισμένος στη φυλακή.

Ο 76χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στην φυλακή Σαντέ του Παρισιού σήμερα στη μία τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ο ίδιος είπε ότι διενεργείται έρευνα για τα αίτια θανάτου του.

Ο Μπρουνέλ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2020 στο αεροδρόμιο του Παρισιού πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το Ντακάρ. Κατά τη σύλληψή του, είχε ήδη ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του έπειτα από καταγγελίες για βιασμούς ανήλικων και ενήλικων αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Οι αρχές είχαν επίσης ανακρίνει τον Μπρουνέλ για εμπλοκή σε σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο Μπρουνέλ ήταν συνιδρυτής του πρακτορείου μοντέλων Karin Models τη δεκαετία του 1990 και είχε ιδρύσει το MC2 Model Management στις ΗΠΑ με τον Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν το 2019 ενώ περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση νεαρών κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όταν ενημερώθηκε για την πιθανή ύπαρξη ανήλικων Γαλλίδων μεταξύ των θυμάτων του Τζέφρι Έπσταϊν, η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκαταρκτική έρευνα τον Αύγουστο του 2019 για το αν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα στο γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων και έτσι στράφηκε τότε στον ρόλο του Μπρουνέλ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BA Vivo (@bavivook)

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε ισχυριστεί ότι ήταν θύμα τράφικινγκ από τον Τζέφρι Έπσταϊν, υποστήριξε ότι ο Μπρουνέλ πρόσφερε σε κορίτσια δουλειά ως μοντέλα στις ΗΠΑ αλλά ουσιαστικά τις προωθούσε στον Έπσταϊν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Βρετανός πρίγκιπας Άντριου διευθέτησε εξωδικαστικά τη μήνυση σεξουαλικής κακοποίησης που είχε υποβληθεί εναντίον του από τη Τζιούφρε.

Φοβάται για την ζωή της η Γκισλέιν Μάξγουελ

Η οικογένεια της Ghislaine Maxwell (Γκισλέιν Μάξγουελ) δήλωσε ότι «φοβάται» για την ασφάλειά της, αφού ο Γάλλος φίλος του Έπσταιν, ο οποίος φέρεται να του προώθησε περισσότερες από χίλιες γυναίκες και κορίτσια, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, η οικογένεια της Βρετανίδας κόρης του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, χαρακτήρισε την είδηση του θανάτου του Μπορυνέλ «σοκαριστική», προσθέτοντας ότι φοβούνται για την ασφάλεια της Μάξγουελ, η οποία κρατείται στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν.

Μιλώντας από το σπίτι του στο Λονδίνο, ο αδερφός της, Ίαν, είπε στη New York Post: «Άλλος ένας θάνατος από απαγχονισμό σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η αντίδρασή μου είναι απόλυτο σοκ και σύγχυση ».

UN PHOTO via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μάξγουέλ ισχυρίστηκε ότι παρά το γεγονός ότι ο ψυχίατρός της συμβουλεύει «για το αντίθετο», η αδερφή του «θεωρήθηκε ως επικίνδυνη για αυτοκτονία» και είπε ότι την ξυπνούν κάθε 15 λεπτά τη νύχτα. Το περιέγραψε ως «πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επιμένοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει τέλος στην ζωή της.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, κυρίως για τη σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του θανόντα χρηματομεσίτη Τζέφρι Έπσταϊν,

US ATTORNEY SDNY via ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η κυρία Μάξγουελ, 60 ετών, δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Ο Έπστιν πέθανε στη φυλακή το 2019. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκάδων ετών.


Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκιλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς - τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Έπστιν», που αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο θάνατος του Μπορυνέλ  θα τροφοδοτήσει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την υπόθεση Έπσταϊαν, αφού ο τεέυταίος πέθανε επίσης στη φυλακή ενώ περίμενε να δικαστεί. Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν απαγχονισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ