Ο «απατεώνας του Tinder» σπάει την σιωπή του & μιλάει για πρώτη φορά - ''Δεν είμαι τέρας, είμαι…'' (βίντεο)

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο κατάφερε να κερδίσει πάνω από 30.000$

Ο  «απατεώνας του Tinder» βρέθηκε στο επίκεντρο του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ του Netflix. Γνώριζε κοπέλες μέσω της εφαρμογής και τις γοήτευε με ιδιωτικά τζετ, πολυτελή αυτοκίνητα και σαμπάνιες.

10 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά από τα θύματά του ο Simon Leviev.

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος σχετικά με έναν άνδρα που οι κινηματογραφιστές ισχυρίζονται ότι απάτησε δεκάδες θύματα, κυρίως γυναίκες, τις οποίες γνώρισε μέσω της διάσημης πλατφόρμας Tinder.

Δείτε επίσης: ''Απατεώνας του Tinder'': Ο δικηγόρος του μιλάει πρώτη φορά σε Ελληνική εκπομπή - Ο εραστής του Netflix και τα εύπιστα κορίτσια του (βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ και η σύλληψη στην Ελλάδα

Το νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο γρήγορα έφτασε στα ύψη στις λίστες με τις περισσότερες προβολές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το washingtonpost.com συμπεριλήφθηκε στο πραγματικό ποινικό μητρώο του Shimon Hayut (το πραγματικό του όνομα) και τη μακρά ιστορία απάτης ανθρώπων - κυρίως γυναικών που αναζητούν αγάπη.

Το 2011, ο Hayut βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στο Ισραήλ με τις κατηγορίες της κλοπής, της πλαστογραφίας και της απάτης, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης μιας οικογένειας στη χώρα αυτή ενώ δούλευε ως μπέιμπι σίτερ στο σπίτι τους, ανέφεραν οι Times of Israel.

Έφυγε από το Ισραήλ πριν καταδικαστεί. Επίσης, σύμφωνα με τον Erlend Ofte Arntsen, ένας από τους δημοσιογράφους που έχει καλύψει το θέμα με τον Hayut και ο οποίος εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ, είπε ότι ο  Shimon εξαπάτησε επίσης μια οικογένεια στη Νέα Υόρκη για 42.000 $ το 2008.

Ο Hayut εγκαταστάθηκε στη Φινλανδία. Το 2015, οι αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για εξαπάτηση τριών γυναικών και τον καταδίκασαν σε δύο χρόνια φυλάκιση. Το 2017, επέστρεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τις αρχές για τις εκκρεμείς κατηγορίες εκεί, αλλά τράπηκε ξανά σε φυγή. Το ντοκιμαντέρ του Netflix καλύπτει κυρίως τις σχέσεις του με τρεις γυναίκες μετά από αυτό το σημείο.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Hayut συνελήφθη στην Ελλάδα (χάρη, όπως δείχνει το ντοκιμαντέρ, στη μικρή βοήθεια του θύματός του Ayleen Charlotte, της Interpol και της ισραηλινής αστυνομίας). Εκδόθηκε πίσω στο Ισραήλ και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για απάτη ενώ κλήθηκε επίσης να πληρώσει αποζημίωση άνω των 43.000 δολαρίων.

Αλλά έμεινε στη φυλακή μόνο πέντε μήνες, ανέφεραν οι Times of Israel. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Hayut είναι πλέον ελεύθερος - αν και το πού βρίσκεται άγνωστο. Ωστόσο τα θύματά του - από τις ρομαντικές απάτες - συνεχίζουν να εξοφλούν τα χρέη που τους «άφησε».

Έσπασε την σιωπή του

Ο Σάιμον Λεβάιβ λύνει τη σιωπή του και βγαίνει στην αντεπίθεση. «Ήμουν απλά ένα αγόρι που ήθελα να γνωρίσω κοπέλες μέσω Tinder. Δεν είμαι ο απατεώνας του Tinder» υπογράμμισε.

«Δεν είμαι αυτό το τέρας που όλοι το έχουν επινοήσει. Δεν είμαι ούτε απατεώνας ούτε ψεύτικος. Οι άνθρωποι δεν με ξέρουν και δεν μπορούν να με κρίνουν» σημείωσε ο «απατεώνας» του Tinder.

Ο 31 ετών Ισραηλινός που φέρεται να εξαπάτησε και να απέσπασε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από ανυποψίαστες γυναίκες, μίλησε στην αμερικανική τηλεόραση με νέα σύντροφο στο πλάι του.

 

 

Παρουσιαζόταν στα θύματα του ως ο γιος δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των διαμαντιών από το Ισραήλ, κάτι που σήμερα ο ίδιος διαψεύδει.

Ο Λεβάιβ ρωτήθηκε αν είναι ο γιος του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των διαμαντιών, απαντώντας: «Όχι, δεν είμαι. Και ποτέ δεν παρουσιάστηκα ως γιος του».

 

 

 

Η ενασχόλησή του με τα bitcoin, όπως λέει, είναι αυτή που του προσέφερε την χλιδάτη και ζηλευτή ζωή. «Είμαι ένας επιχειρηματίας. Ασχολήθηκα με το bitcoin το 2011 που δεν είχε καμία αξία τότε. Δεν χρειάζεται να πω πόσο κοστίζει τώρα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ