Πόλεμος στην Ουκρανία: Το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν - Η στιγμή που ανακοινώνει την εισβολή! (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 05:00 (ώρα Ελλάδας). Εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό και σε αρκετές πόλεις στα ανατολικά Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως.

Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό & σε αρκετές πόλεις στα ανατολικά - Τουλάχιστον 8 νεκροί (φωτό - βίντεο)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς». 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πλήττουν ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές με όπλα υψηλής ακρίβειας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

 

 

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι. 

Ρωσία: Ο στρατός "έθεσε εκτός λειτουργίας" αεοροπορικές βάσεις και κατέστρεψε την αντιαμεροπορική άμυνα της Ουκρανίας

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε "εκτός λειτουργίας" αεροπορικές βάσεις της χώρας.

"Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας", επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί", πρόσθεσε.

Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

 

 

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου αναφέρει το ΑΠΕ

"Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν", επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Ρωσία προχωρά σε «εισβολή ευρείας κλίμακας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Photos: ΑΠΕ/Interior Ministry press service

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ