Η φούστα - έκπληξη της Bottega Veneta είναι έμπνευση του νέου creative director Matthieu Blazy - Συγκλό! (φωτό & βίντεο)

Ο οίκος παρουσίασε τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022

Το show με την συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022, της Bottega Veneta, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, άνοιξε με ένα λευκό φανελάκι και ένα τζιν.

Το look μπορεί να φαινόταν απλό με την πρώτη ματιά, ωστόσο, αν κοίταζες πιο προσεκτικά καταλάβαινες ότι  το παντελόνι ήταν στην πραγματικότητα από δέρμα - συγκεκριμένα ένα εμπριμέ, εύπλαστο nubuck κατασκευασμένο για να μοιάζει με τζιν. 

Credit: Alessandro Lucioni/Bottega Veneta

Για τον Matthieu Blazy, ήταν ένα κατάλληλο προοίμιο για το ντεμπούτο του ως νέος δημιουργικός διευθυντής του ιταλικού brand.

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Τον περασμένο Νοέμβριο, η είδηση ​​ότι ο Daniel Lee -- ο Βρετανός σχεδιαστής που βρισκόταν στο τιμόνι του οίκου από το 2018 - θα αποχωρούσε από το brand προκάλεσε σοκ στον κλάδο, δεδομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας του.

Όταν ο Blazy, ο οποίος ήταν  μακροχρόνιος συνεργάτης του Lee, ορίστηκε ως αντικαταστάτης του, πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να διατηρήσει αυτή τη δυναμική.

Ο γεννημένος στο Παρίσι σχεδιαστής είχε κρατήσει σχετικά χαμηλό προφίλ μέχρι τότε, παρόλο που, όπως αναφέρει το edition.cnn.com, είχε εργαστεί επίσης στους Raf Simons, Maison Margiela Artisanal, Cèline και Calvin Klein.

Credit: Alessandro Lucioni/Bottega Veneta

Credit: Alessandro Lucioni/Bottega Veneta

Από την επίδειξη του Σαββάτου, που πρραγματοποιήθηκε σε ένα παλιό θέατρο του 19ου αιώνα (τα νέα κεντρικά γραφεία της Bottega Veneta), φάνηκε όμως ότι η μάρκα πολυτελείας βρίσκεται ακόμα σε πολύ καλά χέρια.

Credit: Alessandro Lucioni/Bottega Veneta

Εκτός από τις «τζιν» εμφανίσεις, υπήρχαν υπερμεγέθη πουκάμισα boyfriend και crombie παλτό, ενώ πολλά από τα σύνολα κατασκευάστηκαν από δέρμα -- ένας σαφής φόρος τιμής στον πυρήνα της Bottega Veneta, η οποία ιδρύθηκε ως εταιρεία δερμάτινων ειδών.

Ανάμεσα στα όσα είδαμε και μια έκπληξη: οι συγκλονιστικές δερμάτινες φούστες με τα κρόσσια. Σε μωβ ή σε έντονη κίτρινη απόχρωση, ήταν από τις πιο τολμητές εμφανίσεις της συλλογής.

Credit: Alessandro Lucioni/Bottega Veneta

Τα αταίριαστα πλεκτά σε μορφή πουλόβερ, μάλλινες φανέλες και υφάσματα ψαροκόκκαλο , πρόσθεσαν απαλότητα στη συλλογή, ενώ οι λεπτές βραδινές δαντέλες με πούλιες και τούλι, που έκλεισαν την παράσταση, της; έδωσαν μια προσιτή γοητεία - που ίσως θα αρέσει σε μια νεότερη γενιά αγοραστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ