Η Ρωσία καταργεί τα πακέτα Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα & όλες τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις - οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Μια κίνηση με άμεσες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία

Επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, μετά την απόφαση της Ρωσίας να βάλει τέλος στα πακέτα Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα και όλες τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις, για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, ο ρωσικός ο οργανισμός Τουρισμού (Rostourism) προτρέπει τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα, ως αντίποινα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Rostourism, Ζαρίνα Ντογκούζοβα δήλωσε ότι «η Rostourism συνιστά σθεναρά σε όλους τους Ρώσους πολίτες που πηγαίνουν στο εξωτερικό για τουριστικά και επαγγελματικά ταξίδια, εάν είναι δυνατόν, να αρνούνται να επισκεφθούν χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη Ρωσία, καθώς η παραμονή σε αυτές τις χώρες μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή τους στη Ρωσία».

Η Rostourism προτρέπει επίσης στους ρωσικούς τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Συνιστούμε στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες, που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και σε χώρες της Καραϊβικής, καθώς η διαδρομή προς αυτές, περνά μέσα από τον κλειστό εναέριο χώρο της ΕΕ και του Καναδά. Τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση εκδρομών σε χώρες που είναι δεν είναι προσβάσιμοι για ταξίδια, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα για να επιλέξετε έναν εναλλακτικό προορισμό», τόνισε η Ντογκούζοβα.

Για ψυχαγωγικά ταξίδια, η Rostourism συνιστά να επιλέγονται χώρες που είναι ανοιχτές για επισκέψεις για τουριστικούς σκοπούς και δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στη Ρωσία – αυτές είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και μια σειρά από άλλα κράτη.

 Η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που τής έχουν επιβάλλει κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή Θανάση Αυγερινό του OPEN TV, η αρμόδια τουριστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε, την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ότι καταργεί την πώληση τουριστικών πακέτων για τις χώρες που τής έχουν επιβάλλει κυρώσεις, μια κίνηση που θα έχει άμεσες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. 

 

Να σημειωθεί ότι το 2019 η Ελλάδα υποδέχθηκε 611.000 Ρώσους τουρίστες, ύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ