Η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας με παραδοσιακή ουκρανική μπλούζα - έστειλε μήνυμα ειρήνης με το look της (φωτό & βίντεο)

Κομψή και πολύ συμβολική υποστήριξη από την royal

Κομψή και πολύ συμβολική υποστήριξη στην Ουκρανία, από την βασιλίσσα Λετίσια της Ισπανίας!

Ειδικόιτερα αυτή την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, η σύζυγος του βασιλιά Φελίπε βρέθηκε σε εκδήλωση στο Mutua Madrilena Foundation Grants for Social Projects στη Μαδρίτη.

Η royal θέλησε να δείξει ότι είναι στο πλευρό των Ουκρανών επιλέγοντας να φορέσει μια «vyshyvanka», παραδοσιακή ουκρανική μπλούζα με κεντήματα, την οποία και συνδύασε με μαύρο παντελόνι και τις γόβες της.

Φωτογραφίες: Twitter - @CasaReal

Φυσικά, η επιλογή των ρούχων της βασίλισσας ήταν αιχμηρή: η Ισπανία είναι μία από τις 141 χώρες των Ηνωμένων Εθνών που καταδικάζουν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η vyshyvanka είναι μέρος του πολιτισμού της Ουκρανίας για εκατοντάδες χρόνια και έχει πλούσια ιστορία. Αντί να βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο στυλ κεντήματος, περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορετικές περιοχές, πόλεις, ακόμη και οικογένειες στην Ουκρανία, αναφέρει η Vogue.

Μερικές φορές, το κέντημα της vyshyvanka μπορεί να σημαίνει υγεία, ευτυχία, καλή τύχη, ενώ κάθε κομμάτι μπορεί να πάρει εβδομάδες έως και μήνες για να κεντηθεί. Το vyshyvanka είναι τόσο ριζωμένο στην ουκρανική κουλτούρα που υπάρχει ακόμη και μια ημέρα αφιερωμένη, σε αυτό στις 19 Μαΐου.

Η vyshyvanka είχε στο παρελθόν μια δική της επανάσταση στο στυλ και ήταν σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας στη μόδα όλο το 2015, ένα χρόνο μετά το τέλος των διαδηλώσεων του Euromaidan.

 

 

 

 

 

 

Το χαρακτηριστικό μοτίβο του άρχισε να εμφανίζεται στις διεθνείς εβδομάδες μόδας χάρη σε σχεδιαστές με έδρα το Κίεβο όπως η Ksenia Schnaider και η Vita Kin, καθώς και οι Ουκρανοί σταρ του street style που φορούσαν αυτά τα σχέδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ