Το φθινόπωρο του Valentino είναι φούξια! Ένα εντυπωσιακό fashion show - ύμνος στο ροζ & τη μονοχρωμία (φωτό & βίντεο)

Από την πασαρέλα, μέχρι τους τοίχους και σχεδόν κάθε εμφάνιση, όλα φούξια!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Valentino, Pierpaolo Piccioli βάζει τη σφραγίδα του στο "Think Pink!" με τη συλλογή του για το Φθινόπωρο 2022.

Πίσω στο 1957, η Kay Thompson (ως Maggie Prescott, συντάκτρια του περιοδικού μόδας Quality στην ταινία Funny Face με την Audrey Hepburn) θα λανσάρει την ιδέα του «Think Pink» με μια χορωδία κοριτσιών να τραγουδά στην ταινία και να υμνεί το συγκεκριμένο χρώμα. Ροζ παντού λοιπόν! Σε παπούτσια, τσάντες, γάντια, σαμπουάν, ακόμα και τον νεροχύτη της κουζίνας.

Χρόνια μετά ο creatice director του γνωστού οίκου μόδας φέρνει το φούξια στην πασαρέλα του Φθινοπώρου και καλεί γυναίκες και άντρες να το εντάξουν στις ντουλάπες τους. Και το όνομα της κολεξιόν; «Valentino Pink PP collection.

Όπως η Thompson στο Funny Face, έτσι και ο Piccioli δεν άφησε τίποτα χωρίς ροζ:  από την πασαρέλα, μέχρι τους τοίχους και σχεδόν κάθε εμφάνιση. Μόνο στο ενδιάμεσο είδαμε μοντέλα με total black εμφανίσεις, ωστόσο το ντεφιλέ «έκλεισαν» εντυπωσιακά κομμάτια σε φούξια τόνους.

Ακόμη και η μούσα του οίκου, η Zendaya ήταν στη δράση, φορώντας ένα ρούχο από τη συλλογή για να καθίσει στην πρώτη σειρά, αναφέρει το fashionista.com.

Αλλά εκεί που το ροζ της Thompson ήταν μια λιτή, γυναικεία παστέλ απόχρωση, το ροζ του Piccioli είναι τολμηρό και μοντέρνο φούξια, που τραβά την προσοχή.

Στην ιστοσελίδα του οίκου νόδας διαβάζουμε μεταξύ άλλων σχετικά με τη νέα συλλογή: «Το ροζ είναι αχαλίνωτο παντού, σε μια πλήρη αποξένωση που περιλαμβάνει το σύνολο και που επαναλαμβάνεται από τα περιστασιακά διαλείμματα.

Το ροζ ως εκδήλωση του ασυνείδητου και μια απελευθέρωση από την ανάγκη για ρεαλισμό. Η συσσώρευση ροζ στοιχείων είναι τέτοια που εξαλείφει το οπτικό σοκ για να αναδείξει, μαζί, τον μοναδικό χαρακτήρα του ατόμου, που εκφράζεται από το πρόσωπο και τα μάτια, και τη δουλειά στα ρούχα: τα σημάδια που τα διαμορφώνουν σε σιλουέτα, οι υφές που τους δίνουν συνέπεια, τα διακοσμητικά που αποτελούν μέρος της κατασκευής.

Η αφαίρεση είναι, στην πραγματικότητα, ενίσχυση, μεγεθύνοντας τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ρούχα. Μια ποικιλία από σώματα, συμπεριφορές και σωματικές ιδιότητες, που ενισχύονται από τη μονοχρωματική παλέτα, ζωντανεύουν ένα τέτοιο όραμα».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: Valentino

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ