Story of the day: Ο 95χρονος Βέλγος γιόρτασε την ευθανασία του με πάρτι και σαμπάνια και μετά αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο

Tην ευθανασία του γιόρτασε πίνοντας σαμπάνια ο Βέλγος πρώην αθλητής και μεγαλύτερος σε ηλικία βετεράνος αθλητής του βασιλείου Emiel Pauwels.



«Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου», είπε ο 95χρονος μετά την τελευταία συγκέντρωση της ζωής του στο σπίτι του στο Μπριζ με φίλους, συγγενείς και συναθλητές του, γράφει το lifo.gr. 
«Ποιος δεν θα ήθελε να τελειώσει τη ζωή του με μια σαμπάνια και με όλους τους ανθρώπους δίπλα του; Όταν ο γιατρός θα έρθει με την ένεση στο χέρι θα αφήσω αυτό τον κόσμο με την αίσθηση ότι έζησα καλά. Και γιατί να κλάψω αφού πάω να βρω συγγενείς, φίλους και τη σύζυγό μου στον Παράδεισο;», είπε ο 95χρονος που έπαιρνε μέρος σε αγώνες μέχρι πρόσφατα. 



Στο πλευρό του τις τελευταίες αυτές στιγμές ήταν ο γιος του Eddy που είπε ότι ο πατέρας του έφυγε ήρεμα. «Ήταν η θέληση του, όμως είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που είμαστε μαζί», δήλωσε.  
Η υγεία του 95χρονου Pauwels, που πέθανε σήμερα με θανατηφόρο ένεση είχε επιδεινωθεί καθώς έπασχε από καρκίνο του στομάχου σε τελικό στάδιο. Το Βέλγιο είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την ευθανασία υπό ορισμένους όρους από το 2002. Η Γερουσία αποφάσισε πρόσφατα να την επεκτείνει σε ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη ασθένεια, αλλά το κείμενο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τα μέλη της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ