«Κοίταξέ με, άκουσέ με»: Συγκλονιστικά πορτρέτα γυναικών στην έκθεση του Κοσμά Κουμιανού - οι φωτό από τα εγκαίνια

Σε συνεργασία με την Action Aid

 Ο Κοσμάς Κουμιανός, σε συνεργασία με την Action Aid, εγκαινίασε την 2η φωτογραφική του έκθεση με τίτλο "Κοίταξε με, άκουσε με". 

Η έκθεση με θέμα πορτρέτα γυναικών από το Νεπάλ, τη Σενεγάλη, τον Λίβανο και την Ελλάδα διοργανώνει η ActionAid από τις 10 ως τις 13 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών.

Γυναίκες που συμμετέχουν στα προγράμματα της ActionAid και αγωνίζονται καθημερινά για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, «αφηγούνται» τις ιστορίες τους μέσα από τις φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν. Την έκθεση επιμελείται η εικαστικός Μαρία Κουμιανού.

Παράλληλα με τα πορτρέτα, το κοινό έχει την ευκαιρία να ακούσει γυναίκες να αφηγούνται το πώς κατάφεραν να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις και βίντεο.

Ανάμεσα σε αυτές και η Ρεμπέκα από τη Μοζαμβίκη, αγρότισσα που με τη βοήθεια της ActionAid έμαθε τα δικαιώματά της και τους νόμους και εκπροσώπησε την κοινότητά της στο Ευρωκοινοβούλιο για να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην εκμετάλλευση των αγροτών από μεγάλες εταιρείες παραγωγής ζάχαρης.

Ή η Έλενα, μετανάστρια στην Ελλάδα, που κατάφερε να ξεφύγει από κακοποιητικό γάμο και με τη βοήθεια της οργάνωσης ξαναστήνει τη ζωή της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., και συμμετείχαν η σχεδιάστρια, Χριστίνα Κοντοβά, η δημοσιογράφος Λίλα Κουντουριώτη, η ηθοποιός Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, και η διευθύντρια επικοινωνίας του Alpha TV, Πίμη Φασούλα. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Η έκθεση διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ