Ο William & η Kate στο Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο: Τα σπιτικά brownies των royals, οι συμβολικές καρφίτσες (φωτό & βίντεο)

Στηρίζουν τον λαό της χώρας

Η Kate Middleton φάνηκε συγκινημένη στην επίσκεψη που έκανε, μαζί με τον πρίγκιπα William, στο Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο, στο Λονδίνο, την Τετάρτη.

Η 40χρονη Δούκισσα του Κέιμπριτζ επέλεξε να φορέσει ένα κασμιρένιο πουλόβερ από τον Alexander McQueen, αξίας 520 λιρών, στο μπλε της σημαίας του έθνους που βρίσκεται υπό πόλεμο, σε συνδυασμό με ένα μαύρο παντελόνι.

Οι δύο royal έφεραν μαζί τους, σύμφωνα με την Daily Mail, σπιτικά μπράουνις σοκολάτας και μπάρες granola, από το παλάτι του Κένσινγκτον, για να τα δώσουν στα μέλη της ουκρανικής κοινότητας και στους εθελοντές που συνάντησαν.

Δείχνοντας την στήριξή τους, τόσο η Kate, όσο και ο 39χρονος William, είχαν φορέσει καρφίτσες που έδειχναν το μπλε και το κίτρινο της σημαίας της Ουκρανίας κάτω από μια λευκή καρδιά.

Το ζευγάρι άκουσε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κέντρο, το απίστευτο ποσό δωρεών που έχει λάβει μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και τις προκλήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ είπε στους εθελοντές ότι η Βρετανία και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι ενωμένοι, στο πλευρό τους και μίλησε για το σοκ του να βλέπουν έναν πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. «Είναι πολύ ξένο να το βλέπεις αυτό στην Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σας», είπε.

Πρόσθεσε όμως ότι, όπως πολλοί, ήθελε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει. «Αισθανόμαστε τόσο άχρηστοι», είπε.

Το ζευγάρι πρόσφερε βοήθεια από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα για παιδιά και νέους που υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας και τραύματα από τον πόλεμο, και είπε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Τζορτζ, οκτώ ετών, και η έξι ετών πριγκίπισσα Σάρλοτ, έχουν επηρεαστεί από την τραγική αυτή εξέλιξη.

Χάρη στην απίστευτη γενναιοδωρία του βρετανικού κοινού, η DEC (Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές) έχει τώρα συγκεντρώσει πάνω από 120 εκατομμύρια λίρες για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις μέλη της που εργάζονται επί τόπου. 

Σε ανάρτηση που έχει δημοσιευτεί στην επίσημη σελίδα του Δούκα και της Δούκισσας στο Intagram αναφέρονται τα εξής: «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κοινότητες και οργανισμοί εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώθηκαν για να παράσχουν ζωτική υποστήριξη στους Ουκρανούς εδώ στη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Λονδίνο έχει γίνει ένας από τους πολλούς κόμβους που οργανώνουν δωρεές, υλική βοήθεια και υποστηρίζουν τους Ουκρανούς που ζουν στην περιοχή. Η εργασία που κάνουν οι εθελοντές εδώ για να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια φτάνει εκεί που χρειάζεται περισσότερο είναι εμπνευσμένη.

Το ίδιο και η απίστευτη γενναιοδωρία του βρετανικού κοινού. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές έχει ήδη λάβει πάνω από 132 εκατομμύρια £ σε δωρεές και συνεχίζει να συγκεντρώνει κεφάλαια για την υποστήριξη της ουσιαστικής ανθρωπιστικής προσπάθειας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ