Vintage 60's η Κλαούντια Καρντινάλε: Η ωραιότερη Ιταλίδα ηθοποιός - Τολμηρή πόζα για την εποχή

Στη δεκαετία του 60 μεσουρανούσε και ήταν σύμβολο του σεξ και μία από τις πιο ωραίες γυναίκες της μεγάλης οθόνης...

Και ο θεός έπλασε την Κλαούντια Καρντινάλε. Είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ιταλίδας ηθοποιού Κλωντ Ζοζεφίν Ροζ Καρντινάλε (Τύνιδα, 15 Απριλίου 1938).

Έχει παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τη δεκαετία 1960-1970 ήταν από τις σημαντικότερες σταρ του ιταλικού κινηματογράφου.

Vintage es.

Το 1957, κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας ιταλικού κινηματογράφου» στην Τύνιδα, κέρδισε στον διαγωνισμό «Η πιο ωραία Ιταλίδα της Τυνισίας»  διαγωνισμός του οποίου το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στη Βενετία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Στη Βενετία δεν περνά απαρατήρητη και της γίνεται πρόταση να παρακολουθήσει τη Σχολή Κινηματογράφου της Ρώμης. 

Vintage es.

Vintage es.

Δείτε επίσης: Aποχαιρετώ το Mega Channel με την ωραιότερη (;) ανάμνηση μου: Συνέντευξη με Κλαούντια Καρντινάλε στο Παρίσι - Απολαύστε την (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρόταση την δέχεται, όμως εγκαταλείπει τα μαθήματα μετά ένα τρίμηνο, καθώς οι επιδόσεις της στην υποκριτική δεν ήταν ιδιαίτερα καλές και η έλλειψη ευχέρειας που είχε στην ιταλική γλώσσα έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Η Καρντινάλε που έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες του ιταλικού, αμερικανικού  και του γαλλικού κινηματογράφου, θεωρείται μία από τις πιο μεγάλες Ιταλίδες σταρ και ήταν σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 60. 

Έγραψε τη δική της ιστορία στο Χόλιγουντ από το οποίο αποχώρησε, όταν θέλησε να αποφύγει τα κλισέ του και επέστρεψε στον ιταλικό και στον γαλλικό κινηματογράφο.

 

 

O λογαριασμός The Italian Cinema στο Instagram μας την παρουσιάζει σε μια τολμητή, για την εποχή, πόζα, στην οποία φοράει ένα λευκό τοπ από δαντέλα, αφήνοντας ακάλυπτο το μπούστο της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ