Η πριγκίπισσα Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό μετά από μήνες θεραπείας σε κλινική της Ελβετίας - η ανακοίνωση του πριγκιπάτου

Η επιστροφή της είναι το τελευταίο βήμα σε μια δεκάμηνη οδύσσεια

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό επέστρεψε στο πριγκιπάτο και επανενώθηκε με την οικογένειά της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι - αργά το απόγευμα του Σαββάτου - επιβεβαιώθηκε ότι η μητέρα των δίδυμων πρίγκιπα Ζακ και της πριγκίπισσας Γκαμπριέλα επέστρεψε στο σπίτι της και θα συνεχίσει την «ανάρρωση στο Πριγκιπάτο με τον σύζυγό της και τα παιδιά της στο πλευρό της».

Η 44χρονη πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης νοσηλευόταν σε ελβετική κλινική από τον Νοέμβριο .Η επιστροφή της στο Μονακό, μετά από τέσσερις μήνες, σε συνεννόηση με τους γιατρούς της, είναι αποτέλεσμα της «ενθαρρυντικής ανάρρωσής της», σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού που εστάλη στο PEOPLE.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η πριγκίπισσα, η οποία υπέφερε «εξάντληση, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική», μπήκε, εθελοντικά για θεραπεία, σε κλινικής έξω από το Μονακό.  Όπως είχε πει στο αμερικανικό μέσο ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν η προσωπική της απόφαση που υποστηρίχθηκε από τα μέλη της οικογένειας.

«Είχε ήδη πάρει την απόφασή της και θέλαμε μόνο να το επιβεβαιώσει μπροστά μας. Ήθελε αυτό. Ήξερε ήδη ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να πάει να ξεκουραστεί και να λάβει μια πραγματική θεραπεία με ιατρικό πλαίσιο» είχε πει ο γιος της Grace Kelly για την σύζυγό του.

Η πριγκίπισσα αναμένεται να ξαναρχίσει τα επίσημα καθήκοντά της σταδιακά και μόνο μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς φροντίδας και ανάπαυσης. Η δήλωση του Παλατιού αναφέρει ότι η επιστροφή της στις δημόσιες εμφανίσεις και τις δεσμεύσεις της θα γίνει "μόλις η υγεία της είναι αρκετά καλή". Το ανακοινωθέν επαναλαμβάνει ότι η πριγκίπισσα ανυπομονεί να περάσει ξανά χρόνο και να συναναστραφεί με τους Μονεγάσκους".

Η πριγκίπισσα, καταλήγει η δήλωση, «χρειάζεται ακόμα ηρεμία, το Πριγκιπικό Ζευγάρι ζητά επομένως να συνεχίσουν να γίνονται σεβαστά η ιδιωτική ζωή και το οικογενειακό τους περιβάλλον».

Η επιστροφή της Σαρλίν είναι το τελευταίο βήμα σε μια δεκάμηνη οδύσσεια. Αρρώστησε για πρώτη φορά ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική τον περασμένο Μάιο. Θα ήταν μια σύντομη δεκαήμερη επίσκεψη στην πατρίδα της, ωστόσο, οι επιπλοκές από μια προηγούμενη επέμβαση ΩΡΛ την καθήλωσαν για έξι μήνες.

Μια σειρά από επώδυνες διορθωτικές επεμβάσεις και μια επακόλουθη υποτροπή καθυστέρησαν την επιστροφή της στο Μονακό μέχρι τα τέλη του 2021. Μετά την επιστροφή της, η πριγκίπισσα έδειξε σημάδια εξάντλησης και αποφάσισε να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Ήταν ξεκάθαρο ότι "είχε αδιαθεσία και ένιωθε άβολα", είπε μια πηγή του παλατιού στο PEOPLE.

Από τότε, τόσο το παλάτι όσο και η πριγκίπισσα μοιράζονται τακτικά ενημερώσεις για την πορεία της υγείας της. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος καθώς και τα παιδιά τους ήταν σε καθημερινή επαφή με την πριγκίπισσα, αναφέρουν οι μυημένοι.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της και της ανάρρωσής της, η πριγκίπισσα έχασε πολλές σημαντικές γιορτές, όπως η δέκατη επέτειος του γάμου της, τα γενέθλια των παιδιών της και τα δικά της γενέθλια. Η επιστροφή της στο Μονακό, ωστόσο, έρχεται γκαίρως για τα 45α γενέθλια του πρίγκιπα Αλβέρτου αυτή την Τρίτη, τα οποία αναμένεται να σηματοδοτηθούν από ιδιωτικούς εορτασμούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ