Λονδίνο - οι εικόνες μιλούν: Αναρχικοί κατέλαβαν έπαυλη Ρώσου ολιγάρχη - η περιουσία του δεσμεύτηκε - δείτε φωτό & βίντεο

«Αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί» έγραψε πανό που έβαλαν στην πρόσοψη

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την κατάληψη της έπαυλης που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη  Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Ειδικότερα ακτιβιστές στο Λονδίνο προχώρησαν νωρίτερα σε κατάληψη του κτιρίου, που βρίσκεται στην πλατεία Μπελγκρέιβ του Λονδίνου και έβαλαν πανό στην πρόσοψη το οποίο έγραφε:  «αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί». Την ίδια ώρα σε παράθυρο της έπαυλης ανάρτησαν την ουκρανική σημαία.

«Με την κατάληψη αυτής της έπαυλης, θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και στον λαό της Ρωσίας που ποτέ δεν συμφώνησε σε αυτή την τρέλα» ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι ακτιβιστές, που  αυτοχαρακτηρίστηκαν ως αναρχικοί, λέγοντας ακόμα ότι το κτίριο  θα «χρησιμοποιήσει ως κέντρο για την υποστήριξη των προσφύγων» και ότι θα στοχοποιηθούν και άλλες περιουσίες.

Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο, σπάζοντας την πόρτα της έπαυλης, την ώρα που οι καταληψίες τους φώναζαν να φύγουν.



Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, είναι μέσα στη λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες που βλέπουν την περιουσία τους να δεσμεύεται από την βρετανική κυβέρνηση, στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία.

Έχει μερίδια στην En+ Group, μια μεγάλη εταιρεία εξόρυξης και ενέργειας που κατέχει την UC Rusal, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αλουμινίου στον κόσμο,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hugo Conti (@conti7049)

Έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων πολλών εκατομμυρίων λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο και η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται σε 2 δισεκατομμύρια λίρες. 

Υπενθυμίζεται ότι η M. Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβτς και τον Ιγκόρ Σέτσιν, διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, προχωρώντας σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, λόγω των σχέσεών τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Οι δύο δισεκατομμυριούχοι κι άλλοι πέντε Ρώσοι ολιγάρχες είναι οι πιο υψηλές προσωπικότητες που προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων των Βρετανών, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Η Μ. Βρετανία ανέφερε ότι είχε συλλογική καθαρή περιουσία περίπου 15 δισεκατομμυρίων λιρών (17,94 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ