Στο Λονδίνο πωλείται νερό σε τιμή σπάνιας σαμπάνιας! 999 ευρώ το μπουκάλι παρακαλώ (φωτό & βίντεο)

Η Fine Liquids διαθέτει εκατοντάδες μπουάκλια φυσικού νερού

Μια νέα μπουτίκ, που πουλάει μόνο νερό πολυτελείας, άνοιξε, πριν λίγο καιρό, στο Λονδίνο!

Η Fine Liquids, που βρίσκεται στο Fulham, διαθέτει εκατοντάδες μπουάκλια φυσικού νερού, με κόστος έως και 120 £ ανά μπουκάλι (142,31 ευρώ!).

Το κατάστημα διευθύνεται από τον σομελιέ του νερού Milin Patel, ο οποίος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν δύο είδη νερού στον κόσμο που να έχουν την ίδια γεύση.  Ο 40χρονος έχει τώρα μια  αποστολή: να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τα διαφορετικά είδη νερού, ενώ παράλληλα προσφέρει μαθήματα γευσιγνωσίας.

«Αποκαλώ τον εαυτό μου ο Willy Wonka του φυσικού νερού. Πάντα είχα ένα βαθύ πάθος για το νερό – είναι η ζωή μου και θέλω να δείξω στους άλλους πώς να το εκτιμούν», είπε, σύμφωνα με τον Independent.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που κάνουν ένα νερό μοναδικό – διαφορετικές θερμοκρασίες και επίπεδα μετάλλων αλλάζουν τη γεύση του και την αίσθηση του στο στόμα σας. Δεν υπάρχει κανένα καλύτερο νερό στον κόσμο, αλλά είναι δουλειά μου να βρω το τέλειο για εσάς».

Η Fine Liquids διαθέτει επί του παρόντος περισσότερους από 100 τύπους νερού από διαφορετικές φυσικές πηγές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πισινών βροχής. Όλα τα νερά πωλούνται σε γυάλινα μπουκάλια, με τα πλαστικά να απαγορεύονται στο κατάστημα.

Οι διαφορετικές γεύσεις είναι αποτέλεσμα διαφορετικών επιπέδων ασβεστίου, μαγνησίου και διττανθρακικών, τα οποία «όλα δημιουργούν μια διαφορετική γεύση και αίσθηση στο στόμα», εξήγησε ο Patel, ο οποίος ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν να εκτιμούν τα διαφορετικά νερά με τον ίδιο τρόπο που εκτιμούν το κρασί.

Το φθηνότερο ξεκινά από 2,50 £ (2,96 ευρώ) και όλα προέρχονται από πηγές, οοι οποίες βρίσκονται σε μέρη τόσο μακρινά όσο η Αυστραλία.

Ωστόσο, δεν είναι σε καμία περίπτωση το πιο ακριβό νερό στο χαρτοφυλάκιο των Fine Liquids. Υπάρχει ένα μπουκάλι που είναι διαθέσιμο μόνο στο διαδίκτυο κατόπιν αιτήματος.

Το Fillico Black Queen, προέρχεται από την ίδια περιοχή του Κόμπε της Ιαπωνίας με το περίφημο ακριβό μοσχαρίσιο κρέας και σερβίρεται σε ένα μπουκάλι διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski. Ο ιστότοπος αναφέρει ως τιμή τα 999 ευρώ!

Για την ιστορία οι τιμές για μερικές από τις ακριβότερες σαμπάνιες είναι οι ακόλουθες:

  • 1820 Juglar Cuvee – $43,500 
  • 1959 Dom Perignon – $42,350 per bottle 
  • 1841 Veuve Clicquot – $34,000
  • 1928 Krug – $21,200 

Ο Patel είναι περιβαλλοντικός επιστήμονας από το Surrey και έχει εργαστεί ως σύμβουλος νερού για νοσοκομεία, εργοστάσια, επιχειρήσεις, ακόμη και τη Μητροπολιτική Αστυνομία, φροντίζοντας να έχουν την κατάλληλη παροχή νερού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ήταν επίσης κριτής στα περσινά διεθνή βραβεία νερού, ένα αυτοαποκαλούμενο υδάτινο Όσκαρ που πραγματοποιήθηκε στις όχθες της λίμνης Bled της Σλοβενίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ