5 μυστικά για να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή - πώς θα εξοικονομήσουμε χρόνο για να μειώσουμε το στρες

Στους τρελούς ρυθμούς που ζούμε κάθε συμβουλή είναι πολύτιμη

Στους τρελούς ρυθμούς που ζούμε σήμερα, κάθε μυστικό, συμβουλή ή τακτική που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, μας κερδίζει χρόνο και μειώνει το στρες είναι πολύτιμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε χρόνο:

1. Πάγιες εντολές, e-banking, e-bills.

Πόσες φορές έχετε αγχωθεί για το αν πληρώθηκε ένας λογαριασμός, αν ήρθε ή χάθηκε με το ταχυδρομείο; Πόσες φορές έχετε χρεωθεί τόκους υπερημερίας επειδή καθυστερήσατε να πληρώσετε κάτι; Όλες οι Τράπεζες έχουν πλέον φοβερά e-banking, συνδέστε τους πιο σημαντικούς λογαριασμούς με πάγιες εντολές, μετατρέψτε τους λογαριασμούς σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς να μην αγχώνεστε αν ήρθαν ή αν τους έχασε ο ταχυδρόμος.

Και επιπλέον, με το statement της τράπεζας έχετε άμεσα εικόνα στο τι πληρώσατε και πότε. Σε όλο αυτό προσθέστε και το όφελος για το περιβάλλον με την μείωση των χαρτιών και των αποστολών έντυπων λογαριασμών. Έτσι απλοποιείτε ένα από τα μεγαλύτερα ίσως άγχη.

2. Μη φοβάστε και αγχώνεστε όταν σπάνε ή χαλάνε πράγματα.

Ανεξαρτήτως φύλου και ικανοτήτων, όταν σπάνε ή χαλάνε πράγματα στο σπίτι, όλοι σκεφτόμαστε ποιος θα το φτιάξει, πόσο θα κοστίσει, πόσο καλά θα επισκευασθεί, θα γίνει καλή δουλειά; Βρείτε ένα καλό μάστορα, έναν υπεργολάβο, έναν τεχνίτη και «υιοθετήστε» τον. Χτίστε καλές σχέσεις μαζί τους, φροντίστε τους  και θα σας φροντίσουν. Εάν είστε τυπικοί, ευγενικοί, καλοπληρωτές, εάν τους συστήσετε σε άλλους, δε θα σας αφήσουν όταν θα τους χρειαστείτε. Είναι ένα υποστηρικτικό δίκτυο που μειώνει το άγχος και κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, σώζοντάς μας από ώρες αγωνίας και δυσαρέσκειας.

3. Ελέγξτε τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου ή συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πολλές φορές πληρώνουμε πάνω από μία φορά για ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες γιατί δεν έχουμε εικόνα για το τι μας παρέχει ο κάθε πάροχος ή ακόμα τι θα μπορούσε να μας παρέχει ο ίδιος πάροχος σε καλύτερη τιμή αν συνδυάσουμε υπηρεσίες. Καταγράψτε λοιπόν τι χρειάζεστε, τι έχετε τώρα και τι πληρώνετε. Όπου χρειάζεστε διακόψτε τη συνδρομή.

Προσπαθήστε όπου μπορείτε να μην κάνετε δεσμευτικές συμφωνίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα Πολύ συχνά βγαίνουν νέα πακέτα και νέες προσφορές. Θα μπορούσατε να διακόπτετε κάτι για 6 μήνες και όταν υπάρξει συμφέρουσα προσφορά να ξανασυνδέεστε.

4. Εντάξτε την τεχνολογία στη ζωή σας και εκμεταλλευτείτε gadgets, applications και ό,τι άλλο θα μπορούσε να σας οργανώσει και να σας μειώσει το άγχος

 Όπως ένα smartwatch με ηχείο που θα μπορούσε να σας θυμίζει τα ραντεβού σας, να μετράει τους καρδιακούς παλμούς σας, να βλέπετε ποιος σας παίρνει και να μπορείτε να απορρίψετε μια κλήση ενώ οδηγείτε χωρίς να κινδυνέψετε, μία εφαρμογή που θα σας θυμίζει να πιείτε νερό και τόσα άλλα που μπορούν απλά να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

5. Ολοκληρώστε δουλειές ή πλάνα που έχετε

Πολλές φορές όταν έχουμε διαθέσιμο ένα μικρό περιθώριο ελεύθερου χρόνου, δεν το εκμεταλλευόμαστε για να ολοκληρώσουμε ή να προχωρήσουμε μια εκκρεμότητα. Μπορεί να σκεφτόμαστε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο την ανάπαυλα, ή αυτά τα 10 λεπτά δεν φτάνουν για να ολοκληρώσουμε την εργασία. Κι όμως, έστω αυτά τα 10 λεπτά μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στην πρόοδο, εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου που έχουμε, γράφει η  Ιωάννα Ελ Σοκάρυ στο tsemperlidou.gr.

Αν κάτι είναι τόσο σημαντικό, σίγουρα δεν μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας μονοκοπανιά, οπότε χρειαζόμαστε μικρά διαστήματα που προχωράμε βήμα – βήμα. Ακόμα κι αν αυτό είναι να ξεκαθαρίσουμε το χάος του γραφείου μας, για το οποίο σκεφτόμαστε ότι πρέπει να γίνει συνεχόμενα και με την μία. Αν δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε την ενέργεια και την προσπάθεια που χρειάζεται κάτι, ίσως δεν είναι γραφτό να το ολοκληρώσουμε.

Η προσπάθειά μας πρέπει να είναι να απλοποιούμε και να διευκολύνουμε τη ζωή μας. Αυτό θα μειώσει το άγχος και το στρες, θα μας ηρεμήσει και θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αφού θα είμαστε λιγότερο πιεσμένοι. Έτσι, θα αποδεχτούμε πιο εύκολα τις όμορφες στιγμές, θα εκτιμήσουμε την καθημερινότητα και θα φτάσουμε πιο εύκολα στην επιτυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ