Καβάλα: Πάνω από 40 καταγγελίες για τον 23χρονο που σκότωσε την γιαγιά του - «δυο φορές τον πήρε η Πρόνοια» (βίντεο)

Ο νεαρός ομολόγησε την πράξη του

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου ο 23χρονος δράστης που τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Μαρτίου φέρεται να ξυλοφόρτωσε μέχρι θανάτου τη γιαγιά του στο Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου καθ' ομολογίαν δράστη, Μανώλης Βονικάκης έκανε λόγο σε δηλώσεις του για έναν παραβατικό χαρακτήρα, σύμφωνα με το Kavalanews. Υποστήριξε πως υπάρχουν πάνω από 40 καταγγελίες απο τους γείτονες του νεαρού.

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για διαπιστευμένη ψυχική νόσο. Σημείωσε δε ότι ο 23χρονος έπρεπε να βρίσκεται σε ψυχιατρικό κατάστημα.

«Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί…»

Για το περιστατικό με το φονικό στο Χρυσοχώρι της Καβάλας, όπου 23χρονος εγγονός χτύπησε μέχρι θανάτου την 83χρονη γιαγιά του για ασήμαντη αφορμή, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος του χωριού Δημοσθένης Δαλκαράνης.

«Συνέβησαν κατά καιρούς φασαρίες, απασχολούσαν την αστυνομία και στείλαμε μερικές φορές ανθρώπους από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αλλά τους έδιωχναν, τόσο η θανούσα όσο και ο δράστης. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί το μοιραίο. Τη συμβουλεύαμε» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινότητας.

Ερωτηθείς για όσα συζητώνται αναφορικά με την τύχη του παππού της οικογένειας και τις υπονοιες για το πώς έφυγε και ο ίδιος από τη ζωή, ο κ. Δαλκαράνης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά.

«Τα τελευταία χρόνια η Πρόνοια πήρε δύο φορές τον 23χρονο από το σπίτι στο Ψυχιατρείο και μετά από λίγο τον άφηναν να επιστρέψει στο σπίτι» είπε ακόμα, ενώ για την μητέρα του νεαρού ανέφερε ότι έχει φύγει εδώ και χρόνια από το σπίτι, ο δε πατέρας είχε επίσης ψυχολογικά προβλήματα. «Δεν ήταν ιδιαίτερα ερειστικός, είχε απλώς ξεσπάσματα» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας για τον νεαρό δράστη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το έγκλημα στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ανθρωποκτονία 82χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε σήμερα, σε οικισμό της Καβάλας.

Για την υπόθεση συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, συγγενικό πρόσωπο του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ενδοοικογενειακής βίας και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες εντός της οικίας του θύματος, ο 23χρονος με χρήση βίας της προκάλεσε σωματικές βλάβες για ασήμαντη αφορμή, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Μετά την ενημέρωση των αρχών και έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ως δράστης της εν λόγω εγκληματικής ενέργειας ο 23χρονος, ο οποίος κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ