Μια παλιά αποθήκη έγινε η πασαρέλα του Alexander McQueen - έντονα χρώματα & punk στοιχεία στη νέα κολεξιόν (φωτό & βίντεο)

Έμπνευση ο φυσικός κόσμος

Το βράδυ της Τρίτης ο οίκος Alexander McQueen παρουσίασε την συλλογής φθινοπώρο/χειμώνας 2022 σε μια αποθήκη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Μοντέλα περπατούσαν γύρω από μεγάλους σωρούς από περίτεχνα διατεταγμένα σάπια φύλλα τα οποία, όπως είπε η δημιουργική διευθύντρια του Brand Sarah Burton - στα παρασκήνια - προήλθαν από δέντρα που είχαν «πέσει φυσικά» και στη συνέχεια θα δωρίζονταν σε αγροκτήματα και καλλιτέχνες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? (@vivienneiscrying)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WALI (@w_alt_)

Πρόσθεσε ότι το 85% της συλλογής παρήχθη από «βιώσιμα, ανακυκλώσιμα υφάσματα», συμπεριλαμβανομένου του πολυεστέρα. Η designer πήρε έμπνευση από τον φυσικό κόσμο, προυσιάζοντας μεταξύ άλλων κομμάτια σε έντονα χρώματα, όπως φλούο κίτρινο, κόκκινο και μανταρινί.

Βολάν σε συνδυασμό με μποτάκια, καμπαρντίνες, κοστούμια με υπερβολικούς ώμους, ήταν μερικά από τα όσα είδαμε στο show. Υπήρχαν επίσης πανκ αναφορές – δερμάτινα μπουφάν και ρούχα με ξεφτίσματα, τρύπες - αλλά υπερμεγέθη πλεκτά – που θύμιζαν τη δουλειά του ιδρυτή της μάρκας πολυτελείας.

Όπως αναφέρει το theguardian.com, παρουσιάστηκαν ακόμα δημιουργίες σε εμπριμέ ύφασματα, εμπνευσμένες από το περίφημο φόρεμα, που ζωγράφισαν με σπρέι, ρομπότ - ζωντανά στην πασαρέλα το 1999, ως μέρος της συλλογής Νο. 13 του McQueen.

«Το μυκήλιο (των μανοιταριών) έχει την πιο βαθιά, διασυνδετική δύναμη, μεταδίδει μηνύματα μέσω μιας μαγικής υπόγειας δομής, επιτρέποντας στα δέντρα να πλησιάσουν το ένα το άλλο όταν είτε αυτά, είτε τα μικρά τους χρειάζονται βοήθεια ή είναι άρρωστα», είπε η σχεδιάστρια. Ο εορτασμός της κοινότητας και της διασύνδεσης τώρα, πρόσθεσε, φαινόταν «πιο σημαντικός από ποτέ».

Τα μανιτάρια και τα υφάσματα από μυκήλιο έχουν θεωρηθεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο δέρμα, αλλά κανένα δεν χρησιμοποιήθηκε στη συλλογή, αν και η Burton είπε ότι η εταιρεία παρακολουθούσε τις εξελίξεις και ήλπιζε να τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον. «Λειτουργεί», είπε, «αλλά δεν θέλαμε να το κάνουμε μέχρι να έχουμε αρκετό προϊόν».

Η Burton ανέλαβε τον οίκο μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Lee McQueen. Ήταν για 14 χρόνια το δεξί χέρι του διάσημου designer. Έκτοτε, υπό την Burton και τον πολυτελή όμιλο Kering, ο οποίος κατέχει τη μάρκα από το 2001, το brand επεκτάθηκε σε περισσότερες εμπορικές κατηγορίες, όπως αξεσουάρ και υποδήματα.

Τώρα, η άλλοτε αντικαθεστωτική μάρκα έχει μια royal αγαπημένη: η  Μπάρτον σχεδίασε το νυφικό της Δούκισσας του Κέιμπριτζ το 2011. Νωρίτερα αυτό το μήνα η Kate Middleton φορούσε ένα γαλάζιο πουλόβερ από τον οίκο μόδας, στην επίσκεψη της στο Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ