6 λόγοι για να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά - Ποια είναι τα οφέλη που έχει στην υγεία;

Να και κάτι που δεν ξέρατε! 

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τον οργανισμός μας και για την υγεία μας.

Και φυσικά δεν είναι μόνο η ποσότητα του ύπνου αλλά και η ποιότητά του.

Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, προτείνουν ότι το να κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά του σώματός μας, έχει διάφορα θετικά αποτελέσματα. Παρόλο που το σώμα μας είναι κατασκευασμένο με συμμετρία, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ίσως δεν γνωρίζαμε.

  • Με το να κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, ωφελούμε την αποτοξίνωση μέσω του λεμφικού συστήματος.
  • Διευκολύνεται η λειτουργία της σπλήνας που βρίσκεται πιο πολύ στην αριστερή πλευρά και αποτελεί τμήμα του λεμφικού συστήματος που καθαρίζει το αίμα φιλτράροντας τη λέμφο.
  • Βοηθάει στην πέψη. Όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, ιδίως μετά από ένα πιο βαρύ γεύμα, διευκολύνετε την πέψη αναφέρει το tsemperlidou.
  • Ευεργετούμε την υγεία της καρδιάς μας. Όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, η καρδιά μας δουλεύει πιο εύκολα και καλύτερα, χωρίς να επιβαρύνεται, αντλώντας το αίμα ευκολότερα.
  • Κι αν μιλάμε για εγκυμονούσες γυναίκες, εκεί είναι ακόμα πιο σημαντικό να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά. Επιβαρύνονται λιγότερα τα γόνατα, η μέση, και τα πόδια και διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος.
  • Το συκώτι βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματός μας. Όταν κοιμόμαστε λοιπόν αριστερά βοηθάμε το συκώτι μας να επιτελέσει το σημαντικό έργο της εξουδετέρωσης και αποβολής των τοξινών από το σώμα μας, αποφεύγοντας προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ