Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Πώς θα κάνετε μετά τα 50, σωστή περιποίηση του δέρματος

Διαβάστε προσεκτικά... 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας.

Ακόμα και αν τα προηγούμενα χρόνια ακολουθούσατε μία πιο απλοϊκή περιποίηση δέρματος, το μοτίβο αυτό θα αλλάξει μακροπρόθεσμα, καθώς το προσαρμόζετε στις εκάστοτε ανάγκες σας.

Από τη φύση του χρόνου, οι δείκτες της γήρανσης (βαθιές ρυτίδες, κηλίδες από τον ήλιο, θολή υφή και απώλεια όγκου) παρουσιάζονται πιο ευδιάκριτα στη μέση της ζωής μας και γι’ αυτό, συνήθως, είναι αναγκαίο να αναθεωρήσουμε τις ρουτίνες περιποίησης του προσώπου. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τις καλύτερες στρατηγικές και τρόπους για να χτίσετε το οπλοστάσιό σας και να αντιμετωπίσετε την περαιτέρω γήρανση μίας ήδη ώριμης επιδερμίδας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝΩΣΗ

Η καλύτερη περιποίηση του δέρματος για γυναίκες άνω των 50 ετών ξεκινά με καθημερινό πλύσιμο προσώπου. Το ώριμο δέρμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ένα ήπιο, μη ερεθιστικό καθαριστικό που δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος ούτε θα ερεθίσει την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Μετά από το καθαριστικό, για να διατηρήσετε την ισορροπία του pH του δέρματος, χρησιμοποιήστε μια τονωτική λοσιόν που θα εξισορροπήσει το PH και θα προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα υγρασίας.

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Ναι, η απολέπιση είναι απαραίτητη, αλλά μην το παρακάνετε. Στις γυναίκες άνω των 50 ετών, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο. Για να αποφύγετε την επιδείνωση, κάνετε την ελάχιστη φυσική απολέπιση που αναλογεί στην επιδερμίδα σας. Για την ασφαλή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, χρησιμοποιήστε ένα απαλό scrub με καταπραϋντικά συστατικά όπως χαμομήλι, όχι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα.

ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ένα καθημερινό μασάζ προσώπου κάνει θαύματα για το δέρμα σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις ώριμες επιδερμίδες. Σμιλεύει τους μύες του προσώπου (κυρίως στα ζυγωματικά και στο σαγόνι) και μειώνει τη συσσώρευση υγρών, βελτιώνει τη ροή του αίματος, τον κύκλο ζωής των κυττάρων, την τόνωση των ιστών και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΟΓΚΟΥ

Ξεκινώντας από τα 30 και τα 40 σας, τα επίπεδα υαλουρονικού αρχίζουν να μειώνονται, κάτι που κάνει τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες πιο αισθητές. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση και τη διατήρηση της υγρασίας των κυττάρων, γι’ αυτό και είναι τόσο κοινό συστατικό σε ορούς, σε ενυδατικές κρέμες αλλά και σε θεραπείες που στοχεύουν στην ώριμη επιδερμίδα.

Οι οροί έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις συστατικών από ό,τι οι κρέμες ή οι λοσιόν γι΄αυτό μην τους παραλείπετε από τη ρουτίνα περιποίησης. Για να «σφραγίσετε» τον ορό, αναζητήστε μια ιδανική για τις ανάγκες σας ενυδατική κρέμα.

SPF ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Για τις ρυτίδες, τις αόρατες φωτοφθορές αλλά και την προστασία του δέρματος από καρκίνο και άλλες βλάβες, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με ελάχιστο SPF 30 κάθε μέρα (κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου).

ΜΑΣΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Για το ώριμο δέρμα, οι μάσκες προσώπου είναι ιδανικές για την υγρασία και την παροχή επιπλέον θεραπευτικών ουσιών. Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό ή θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι πιο λεία και σφιχτή, προτιμήστε μια μάσκα σύσφιξης με υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια, που βοηθούν στην εξομάλυνση των αυλακώσεων του μετώπου και των γραμμών χαμόγελου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ