Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου! «Πέταξε» στα 8.55 μ ανήμερα των γενεθλίων του (φωτό & βίντεο)

Στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι

Το δεύτερο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν αρκετό για να τον χρίσει πρωταθλητή κόσμου και μάλιστα ανήμερα των 24ων γενεθλίων του!

Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Τόκιο «προσγειώθηκε» στα 8.55μ. στη δεύτερη του προσπάθεια στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που ανήκε στoν ίδιο από το 2019 (8.38μ. στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης)! 

Παράλληλα, ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και την τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ. από το 2009.

 

 

Ο Τεντόγλου ήταν για οριακά άκυρος στην πρώτη του προσπάθεια, «πέταξε» στη δεύτερη, ενώ ήταν άκυρος και στην τρίτη. Συνέχισε στην τέταρτη προσπάθειά του με 8.26μ, άφησε το πέμπτο άλμα του και έκλεισε με 8.51, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ, με ατομικό και εθνικό ρεκόρ με 8.38μ., ενώ το χάλκινο ο Αμερικανός Μάρκις Ντέντι με 8.27μ.

 

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, τόνισε ότι περίμενε σήμερα τη μεγάλη επίδοση. 

«Το μετάλλιο του αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα.

 

 

 

 

Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8.70 στον ανοιχτό».

Για το τι σκεφτόταν στον αγώνα: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8.35. Πίστευα ότι θα έκανα 8.44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

Πάρτι γενεθλίων και χρυσού μεταλλίου για τον Τεντόγλου

 

 

 

 

Υποδοχή με τούρτα γενεθλίων είχαν επιφυλάξει στον «χρυσό» στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Μίλτο Τεντόγλου, στο Βελιγράδι τα μέλη της ελληνικής αποστολής και η οικογένειά του.

Ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι, «μαέστρος» από την εξέδρα του Stark Arena την ώρα του τελικού του μήκους, ήταν και ο «μαέστρος» και στο πάρτι που οργανώθηκε μετά την μεγάλη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στο ξενοδοχείο της ελληνικής ομάδας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEGAS (@segas.gr)

Ο έμπειρος τεχνικός απαλλαγμένος από την πίεση του αγώνα και εμφανώς ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα γιόρτασε αυτή την μεγάλη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου μαζί με τα μέλη της ελληνικής ομάδας και την οικογένεια του αθλητή στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή. 

Τα μέλη της ομάδας περίμεναν υπομονετικά τον Τεντόγλου να επιστρέψει από το στάδιο στο ξενοδοχείο, όπου καθυστέρησε στο ντόπινγκ κοντρόλ, όχι μόνο για να τον συγχαρούν για το χρυσό μετάλλιο, αλλά για να του ευχηθούν για τα γενέθλια του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SEGAS (@segas.gr)

Ο Τεντόγλου με την είσοδο του στο ξενοδοχείο δέχθηκε έντονο χειροκρότημα, άκουσε το "happy birthday" κι έσβησε ένα κεράκι για τα 24ά γενέθλια του.

Εν συνεχεία, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην υποδοχή του, τους ζήτησε συηγνώμη για την αναμονή, αφού γύρισε με τα πόδια από το στάδιο, καθώς είχε... χάσει το λεωφορείο της επιστροφής από το στάδιο στο ξενοδοχείο.

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Μίλτο Τεντόγλου  

«Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας και πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι! Μια νίκη που δίνει σε όλους μας χαρά και αισιοδοξία! ?? #WorldIndoorChamps» έγραψε στο Twitter η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

 

 

 

Ο πρωθυπιυργός Κυριάκος Μητσοτάκης από πλευράς του έγραψε: «Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Θερμά συγχαρητήρια Μίλτο!».

 

 

«Παγκόσμιος πρωταθλητής, στα 24 του, την ημέρα των γενεθλίων του, αυτός ο σπουδαίος αθλητής που κάνει το άλμα να μοιάζει απλή υπόθεση. Μίλτο Τεντόγλου, σήμερα μας προσέφερες αυτή τη χαρά που είχαμε ανάγκη, μέσα στη σκληρή καθημερινότητα των ημερών.Σε ευχαριστούμε» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε tweet του.

 

 

«Θερμά συγχαρητήρια στον ?Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου? Aσυναγώνιστος, ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, "πέταξε" πάλι στην κορυφή του κόσμου, όπως το καλοκαίρι  @Tokyo2020 Γιορτάζει ο Μίλτος, γιορτάζει η Ελλάδα» είναι το tweet του Λευτέρη Αυγενάκη.

 

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τέλος έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Ολυμπιονίκης μας πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία στη λαμπρή αθλητική του καριέρα γεμίζοντας όλους τους Έλληνες υπερηφάνεια».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ