Η μεγάλη ώρα της Σάκκαρη απόψε: Έτοιμη για το Νο2 στο παγκόσμιο τένις - το κορίτσι που γίνεται το καμάρι της Ελλάδας (βίντεο)

Ο τελικός των γυναικών στο Indian Wells θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή

Μετά από ένα ήδη πολύ επιτυχημένο Indian Wells, η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί απόψε στον σπουδαιότερο τελικό που έχει βρεθεί ποτέ, διεκδικώντας έναν 1000άρι τίτλο και την άνοδό της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης! Απέναντί της θα βρεθεί η πολύ φορμαρισμένη Iga Swiatek.

 

Ο τελικός των γυναικών στο Indian Wells θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή, στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί στη χώρα μας από το NovaSports 6HD.

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό WTA 1000 διοργάνωσης, που θα είναι και ο σημαντικότερος που έχει παίξει ποτέ.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια θέση στις πρώτες 3 της παγκόσμιας κατάταξης, σε ένα ιστορικό επίτευγμα για την ίδια αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό τένις, η Σάκκαρη μπορεί να βρεθεί ακόμα και στο Νο.2 του κόσμου, αρκεί να κερδίσει απόψε τη Swiatek.

κόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Πριν από 8 μήνες ήταν κάτι απίστευτο να πετύχω και τώρα είμαι μια νίκη μακριά. Δεν θα το σκεφτώ περισσότερο, επειδή ήδη κάνω ένα πολύ καλό τουρνουά. Βλέπω πως βελτιώνομαι κάθε εβδομάδα στην κατάταξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την ομάδα μου", είπε στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου η Σάκκαρη.

"Δουλεύω όλη μου τη ζωή για να φτάνω μακριά σε τέτοια τουρνουά. Ίσως φανεί ανόητο σε κάποιους, δεν έχω κερδίσει ακόμα το τουρνουά είμαι μόνο στον τελικό, αλλά σημαίνει πάρα πολλά για μένα", είπε η συγκινημένη Μαρία Σάκκαρη στα πρώτα της λόγια μετά τη μεγάλη νίκη της, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του Indian Wells.

"Παίζει πολύ διαφορετικά σε σχέση με τις άλλες κοπέλες, το παιχνίδι της είναι 'βαρύ' και ήξερα ότι κέρδισε αυτό το τουρνουά πριν λίγους μήνες. Είχα όμως πίστη στον εαυτό μου σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού. Αυτή τη στιγμή δεν έχω λόγια, σημαίνει πάρα πολλά για μένα και επίσης είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για την πατρίδα μου", συνέχισε η Σάκκαρη.

 

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία θα αγωνιστεί συνολικά στον 5ο τελικό της καριέρας της μετά από το Σαν Χοσέ το 2018 (φιναλίστ), το Ραμπάτ το 2019 (πρωταθλήτρια), την Οστράβα το 2021 (φιναλίστ) και την Αγία Πετρούπολη το 2022 (φιναλίστ), κέρδισε χωρίς να χάσει σετ τις Katerina Siniakova, Petra Kvitova, Daria Saville (που εγκατέλειψε στο 1ο σετ) και Elena Rybakina, ενώ έχασε το μοναδικό σετ στο τουρνουά στα ημιτελικά, όπου κέρδισε την περσινή πρωταθλήτρια, Paula Badosa, με 6-2, 4-6, 6-1.

Η Iga Swiatek, την οποία θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό, είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη παίκτρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αφού κατέκτησε το πρώτο 1000άρι της χρονιάς στην Ντόχα και μετράει 10 διαδοχικές νίκες.

Δεν ξεκίνησε τόσο καλά το τουρνουά η 20χρονη Πολωνή, που έχανε με σετ στις 3 πρώτες αναμετρήσεις της στο τουρνουά! Στην πρεμιέρα της από την Anhelina Kalinina (5-7, 6-0, 6-1), στη συνέχεια απέναντι στην Clara Tauson (6-7, 6-2, 6-1) και στη φάση των "16" από την Angelique Kerber (4-6, 6-2, 6-3). Στα προημιτελικά συνέτριψε τη Madison Keys με 6-1, 6-0 και στα ημιτελικά επιβλήθηκε της επίσης πολύ φορμαρισμένης Simona Halep, με 7-6 (6), 6-4, σύμφωνα με το tennisnews.gr.

Θα είναι ο 6ος τελικός στην καριέρα της, έχοντας πολύ καλή παράδοση όταν παίζει σε τελικούς, αφού μετράει 4 συνεχόμενες νίκες (4-1 συνολικά). Ο πρώτος κερδισμένος τίτλος της ήταν σε ένα Grand Slam, στο Roland Garros το 2020, ενώ έκτοτε κατέκτησε το 500άρι στην Αδελαΐδα το 2021 και δυο 1000άρια, στη Ρώμη το 2021 και στην Ντόχα το 2022. Αξίζει να σημειωθεί πως σ' αυτούς τους 4 κερδισμένους τελικούς δεν έχει χάσει σετ, ενώ στους δυο τελευταίους "μοίρασε κουλούρια", συντρίβοντας την Karolina Pliskova με 6-0, 6-0 στη Ρώμη και την Anett Kontaveit με 6-2, 6-0 στην Ντόχα.

Στο head-to-head η Σάκκαρη προηγείται της Swiatek με 3-1 και αυτή θα είναι η 5η τους συνάντηση. Η Πολωνή τα έβρισκε μονίμως σκούρα απέναντι στη Μαρία, κατάφερε όμως να τη νικήσει για 1η φορά στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, στα ημιτελικά της Ντόχας, κάνοντάς το μάλιστα στα δυο σετ, με 6-4, 6-3.

Δεν πέρασε πάντως πολύς καιρός από τις 3 συνεχόμενες νίκες της Σάκκαρη που ήταν επίσης με straight sets και ήταν όλες το 2021. Τον Ιούνιο την "εκθρόνισε" από το Roland Garros, επικρατώντας με 6-4, 6-4 στον 4ο γύρο, τον Σεπτέμβριο την κέρδισε στα ημιτελικά της Οστράβας με 6-4, 7-5 και το Νοέμβριο στο round robin του WTA Finals με 6-2, 6-4!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ