Αυτά είναι τα 50 ορφανά παιδιά από την Ουκρανία! Τα αναλαμβάνουν οι Άγγλοι - μας συγκινεί η φωτογραφία

Την  φροντίδα τους έχει αναλάβει η  σκωτσέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Dnipro Kids

Μια ομάδα ορφανών παιδιών από την Ουκρανία έφτασε με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού διέφυγαν από την εμπόλεμη πατρίδα τους. Η φωτογραφία τους συγκινεί....

Περίπου 50 νέοι, ηλικίας δύο έως 19 ετών, πέταξαν από την Πολωνία στο Λονδίνο - μαζί με τους φροντιστές τους - πριν μεταβούν στη Σκωτία.

 

 

Σύμφωνα με την Metro.co.uk πίσω από την πρωτοβουλία, του να μεταφερθούν τα ορφανά μακριά από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα τους, βρίσκονται οι υποστηρικτές του  ποδοσφαιρικού συλλόγου της Χιμπέρνιαν και φέρει επίσης την σφραγίδα της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

 

 

Την  φροντίδα τους έχει αναλάβει η  σκωτσέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Dnipro Kids, η οποία ιδρύθηκε από υποστηρικτές της ομάδας του Εδιμβούργου ύστερα από την επίσκεψη οπαδών των Hibs σε ορφανοτροφεία, μετά από έναν αγώνα εναντίον της Dnipro FC το 2005.

 

 

Ο Στίβεν Καρ, ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ηγήθηκε των προσπαθειών εκκένωσης, είπε ότι είναι «ευγνώμονες και ανακουφισμένοι που οδηγούμε τα παιδιά στην ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και τέλος στη Σκωτία».

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε αυτά τα παιδιά και τους φροντιστές τους εδώ και πολλά χρόνια και όταν είπαν ότι ήθελαν να φύγουν, ήμασταν αποφασισμένοι να βοηθήσουμε.Η βοήθεια που είχαμε από άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις ήταν πολύ σημαντική για εμάς και θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμάς να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και στις κυβερνήσεις τόσο της Ουκρανίας όσο και της Πολωνίας για τη βοήθεια, την κατανόηση και τη βοήθειά τους.»

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ