4 Ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο - Ψυχολογικά θρίλερ & Παντελής Βούλγαρης στο πρόγραμμα

Εσείς ποια θα διαλέξετε; 

Περιμένεις όλη την εβδομάδα πώς και πώς να έρθει το Σαββατοκύριακο; Εσύ και πολλοί άλλοι άνθρωποι αισθάνονται την ίδια ανυπομονησία να έρθει η μέρα που δεν χρειάζεται να κοιμηθούν νωρίς ή να σιγουρευτούν ότι θα έχουν
δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την αυριανή μέρα.

Γιατί όταν η αυριανή μέρα είναι Σάββατο ή Κυριακή, μπορούν να κάνουν ό,τι τραβάει η καρδιά τους. 

Αν έχεις όρεξη να δεις μια ταινία, τότε σίγουρα πάτησες στο σωστό άρθρο. Αν βέβαια θέλεις να περάσεις όλη σου την άδεια βλέποντας ταινίες, τότε καλύτερα να τσεκάρεις το πρόγραμμα ρεύματος που έχεις.

Στο revmaenergy.store μπορείς να βρεις προγράμματα ρεύματος που θα διώξουν όλα τα άγχη από το μυαλό σου. Πηγαίνοντας λίγο πιο κάτω πάντως, θα βρεις 4 ταινίες διαφορετικών κατηγοριών και χρονολογιών σε περίπτωση που ήρθε η ώρα να πειραματιστείς με τις κινηματογραφικές σου προτιμήσεις. 

1. Seven (1995)

Ξεκινάμε δυναμικά την λίστα μας με ένα ψυχολογικό και αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Morgan Freeman και Brad Pitt σε σκηνοθεσία του David Fincher. Πρόκειται για δύο ντετέκτιβ που καλούνται να συνεργαστούν για μία μόνο εβδομάδα και να βρουν έναν δολοφόνο που σκοτώνει με κίνητρο να τιμωρήσει ανθρώπους που διαπράττουν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. 

Μην αφήσεις το γεγονός ότι κυκλοφόρησε πριν από περίπου 30 χρόνια να σε σταματήσει από το να την δεις. Έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν θα μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη ούτε για λίγο. 

 

 

2. Cloud Atlas (2012)

Μία ταινία που εντυπωσίασε θεατές και κριτικούς και το γεγονός ότι δεν τέθηκε σε υποψηφιότητα για Oscar εκείνη την χρονιά προκάλεσε μεγάλο ντόρο ήταν το Cloud Atlas. Η ταινία πραγματεύεται πώς επηρεάζεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον από τις επιλογές και τις πράξεις των ανθρώπων.

Η φιλοσοφική αυτή εξερεύνηση γίνεται μέσα από μια γεμάτη σασπένς και περιπέτεια ιστορία. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους Tom Tykwer, Lana και Lilly Wachowski και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του David Mitchell.

 

 

3. The Edge of Seventeen (2016) 

Η ταινία αυτή είναι ιδανική για εφήβους και νέους ενήλικες, καθώς παρακολουθούμε τις ανασφάλειες, τις ανησυχίες και τα προβλήματα της Nadine να αντεπεξέλθει στο περιβάλλον του σχολείου. Για αυτήν όλα καταστράφηκαν όταν η καλύτερή της φίλη έκανε σχέση με τον αδερφό της και εκείνη έμεινε μόνη της. 

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Kelly Fremon Craig και πρωταγωνίστρια η Hailee Steinfeld. Πρόκειται για μια ταινία που επευφημήθηκε για το πόσο κοντά στην πραγματικότητα και στα συναισθήματα
των εφήβων
έφτασε.  Για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες που θα ήθελαν να θυμηθούν το πώς είναι να είσαι έφηβος, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Lady Bird είναι μια πιο ταιριαστή επιλογή. 

 

 

4.  Μικρά Αγγλία (2013)

 

 

Αν δεν τιμήσουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει, λέει ο σοφός λαός. Για αυτό δεν γινόταν να μην βάλουμε και μια ελληνική ταινία. Υπάρχουν πολλές άριστες ελληνικές παραγωγές, αλλά στην λίστα μας μπήκε η Μικρά Αγγλία, μια δραματική ταινία που συγκίνησε και εντυπωσίασε όλους όσους την είδαν.

Γυρίστηκε στην Άνδρο και δείχνει την ζωή δύο αδερφών, της Όρσας και της Μόσχας, όταν η μία κρύβει από την άλλη ένα ένοχο μυστικό. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Παντελή Βούλγαρη και βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία έγραψε και το σενάριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ