Σύλληψη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι είπαν Κατερινόπουλος, Λέων & Λαμπρόπουλος (βίντεο)

Στην Ανακρίτρια οδηγείται σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας- Αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία της...

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

 

Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλες οι φωτό και τα βίντεο - Όι γείτονες έτοιμοι να την λιντσάρουν - Οι "διαδηλωτές" της γειτονιάς

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει "απολύτως δεμένη" με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

 

 

Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της»

O Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, έριξε νέες «βόμβες», υποστηρίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.

 

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star και τόνισε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία «έφυγαν» από τα χέρια της μητέρας τους.

 Αυτό που με έκανε από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξω ότι ήταν έγκλημα, είναι αρχικά ότι έχω εξασκηθεί στη γλώσσα του σώματος και οι εμφανίσεις αυτής της κυρίας έδειξαν ότι είναι ένοχη. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, όλοι οι θάνατοι των παιδιών έγιναν Σάββατο προς Κυριακή.

 

 

 

 

Ιατροδικαστής Λέων: «Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Μία ανατριχιαστική εκτίμηση έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μετά την συνταρακτική τροπή που πήρε η υπόθεση της Πάτρας, με την σύλληψη της μητέρας και την άσκηση σε βάρος της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο κ. Λέων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι ο θάνατος της 9χρονης «ξεκλειδώνει» την έρευνα και για τους θανάτους των δύο αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως το κορίτσι είχε βασανιστικό τέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά».

Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι «στο τρίτο παιδί έγινε μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ τόνισε πως «αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες ή όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν φυσικό θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο».

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως αυτή «η ουσία μπορεί να επιφέρει και από μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητα. Σίγουρα, επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί», εκτίμησε.

«Μας τα είπε όλα η μητέρα»

«Η μητέρα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελά της και πώς επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, σημειώνοντας ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια».

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».

Λαμπρόπουλος: Το αναισθητικό κεταμίνη η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας

 Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που έφυγε από τη ζωή τρίτο κατά σειρά, μετά τις δύο αδερφές του, Μαλένα και Ίριδα.

 

 

Την αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ουσία κεταμίνη, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

 

 

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα, όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ούσια της κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ