Πώς να κάνεις τους άλλους να υπολογίζουν τη γνώμη σου - σταμάτα να ζητάς συγγνώμη χωρίς λόγο

Δεν είναι το πλήθος των επιχειρημάτων που έχει σημασία, αλλά η δύναμη που δείχνουμε στην υποστήριξη των απόψεών μας

Κατά την επικοινωνία με τους γύρω μας, ο καθένας από εμάς θα ήθελε να δώσει την εντύπωση ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση, του οποίου η γνώμη μετράει.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πάνε πάντα τόσο καλά. Κάποιες φορές, οι συνομιλητές μας, μας δίνουν την εντύπωση ότι δεν πείθονται εύκολα και δεν παίρνουν σοβαρά τα λεγόμενά μας.

Πώς να κάνεις τους άλλους να υπολογίζουν τη γνώμη σου;

Δυναμισμός και ευελιξία.

Δεν είναι το πλήθος των επιχειρημάτων που έχει σημασία, αλλά η δύναμη που δείχνουμε στην υποστήριξη των απόψεών μας. Εξάλλου, το ίδιο επιχείρημα μπορεί να είναι, είτε ισχυρό είτε αδύναμο, για κάθε άνθρωπο. Το θέμα είναι πως το “πλασάρουμε”. Γι’ αυτό είναι πάντα καλύτερο να σκεφτούμε, πως είμαστε στη θέση του άλλου και να επεξεργαστούμε πώς θα το υποστηρίξουμε, για να είναι πειστικό στα μάτια του συνομιλητή μας.

Πες ναι.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι όταν ένα άτομο ακούει τη λέξη “οχι”, εκκρίνεται μια ορμόνη που ονομάζεται νοραδρεναλίνη και  μας προετοιμάζει για “μάχη”. Αντίθετα, η λέξη “ναι” απελευθερώνει τις ορμόνες της ευχαρίστησης, δηλαδή τις ενδορφίνες.

Άρα, σε μια συζήτηση, μη ξεκινάς λέγοντας “όχι αυτό που λες είναι λάθος”, γιατί αμέσως έχεις χάσει το παιχνίδι. Είναι προτιμότερο να πεις “ναι ακούω την άποψη σου, πώς σου φαίνεται κι αυτή η εκδοχή;”

Εμφάνιση.

Δυστυχώς, και θα το επαναλάβουμε, δυστυχώς, τα στερεότυπα που αφορούν την εμφάνιση, εξακολουθούν να υπάρχουν στις μέρες μας. Επομένως, σε μια σοβαρή περίπτωση όπως σε ένα δικαστήριο, είναι καλύτερα με την εμφάνισή σου να αποπνέεις έναν αέρα δυναμισμού, αυτοπεποίθησης και σοβαρότητας, καθότι πολλοί άνθρωποι ακόμα χρειάζονται και το “περιτύλιγμα” για να λάβουν σοβαρά υπόψιν τη γνώμη σου.

Πίστεψε σε σένα.

Σταμάτα να ζητάς συγγνώμη χωρίς λόγο και να δείχνεις έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου! Αν εσύ η ίδια δεν πιστέψεις σε σένα, τότε γιατί να το κάνουν οι άλλοι; Ένας άνθρωπος που παρουσιάζει τέτοιο προφίλ, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πείσει τους άλλους, να υπολογίσουν τη γνώμη του.

Πρέπει να βγάλεις προς τα έξω ένα προφίλ ανθρώπου, που πατάει γερά στα πόδια του και πιστεύει μέχρι βαθιά μέσα του όσα λέει, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Κράτα χαμηλό προφίλ.

Βάλε στην άκρη την αλαζονεία, την αγένεια και μην καυχιέσαι. Μην επιβάλλεις όσα λες και μην προσπαθείς να διακόψεις τον συνομιλητή. Όλοι θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν, όπως τους αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Άρα, αν είσαι επιθετικός, θα λάβεις επίθεση κι οι απόψεις σου δε θα ακουστούν ποτέ.

Όσο και να μην μπορείς να κρατηθείς και να θες να θίξεις τον άλλον, επειδή νιώθεις ότι δεν σε ακούει, πρέπει να μείνεις στο ύψος σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ