Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τι να Κάνετε εάν το στήθος σας είναι χαλαρό; - Tips για να το τονώσετε & να το... ανορθώσετε

Ανάλογα με το μέγεθος του μαστού και τον βαθμό χαλάρωσης, υπάρχουν αρκετές επιλογές στη διάθεσή σας, οι οποίες περιλαμβάνουν… από γυμναστική μέχρι και αισθητική χειρουργική!

Χαλαρό στήθος; Γυμνάστε το!

Γυμνάζοντας τους μύες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το στήθος και το στηρίζουν, ενισχύετε καθ’ αυτόν τον τρόπο την ανύψωση των μαστών.

Οι ασκήσεις για την εκγύμναση του στήθους είναι αρκετές:

 • Κάντε μια σειρά από push-ups καθημερινά.

 • Πιέστε μια μπάλα με τις παλάμες σας των χεριών σας, τοποθετώντας την στο ύψος του στήθος σας.
 • Εκτελέστε ειδικές ασκήσεις για το στήθος σε δονούμενη πλατφόρμα.
 • Κάντε προπόνηση στην πισίνα. Το ύπτιο κολύμπι είναι ένας καλός τρόπος εκγύμνασης του στήθους.

Για να τονώσετε το στήθος σας: φυτά και άλλα δραστικά συστατικά

 • Κάντε μασάζ στο στήθος σας με φυτικά έλαια με ιδιότητες σύσφιξης ή καθημερινά εφαρμόστε μια ειδική κρέμα σύσφιξης για τo στήθος.

Ιδανικά, οι κρέμες αυτές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ένα εξειδικευμένο για το στήθος πρόγραμμα γυμναστικής.

 • Και πριν βγείτε από το ντους, αφήστε μια ροή δροσερού νερού στα στήθη σας για επιπλέον τονικότητα!

Η συμβολή της αισθητικής χειρουργικής

Εάν οι λύσεις που προτείνονται παραπάνω είναι ανεπαρκείς, παραμένει η λύση της αισθητικής χειρουργικής. Η αισθητική χειρουργική συνίσταται για την ανόρθωση των μαστών και για τον επανασχεδιασμό μιας ωραίας καμπύλης τους.

Πρόκειται για μια επέμβαση που διαρκεί περίπου δύο ώρες, υπό γενική αναισθησία και απαιτεί νοσηλεία. Επομένως, η απόφαση δεν θα πρέπει να ληφθεί με επιπολαιότητα.

Γι’ αυτό πριν προβείτε σε αυτήν τη διαδικασία θα πρέπει να σκεφτείτε καλά τα υπέρ και τα κατά. Μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει δυσαρέσκεια από το αποτέλεσμα.

Αν και ομολογουμένως, όταν η διαδικασία αυτή εκτελείται από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, το αποτέλεσμα συνήθως είναι ικανοποιητικό.

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία;

Πραγματοποιείται μια τομή γύρω από τη θηλή η οποία τομή μπορεί να συνεχιστεί οριζόντια προς τα κάτω και μερικές φορές κάθετα, ανάλογα με τη θέση του μαστού, σχηματίζοντας ένα ανεστραμμένο Τ.

Οι ιστοί που θα αφαιρεθούν (δέρμα και μαστός) αφαιρούνται και αναδιαμορφώνεται το στήθος.

Ο μαστός «τοποθετείται» στη σωστή θέση και το μέγεθος της θηλής μειώνεται, εάν είναι απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να αντισταθμίσετε την απώλεια όγκου, εισάγοντας μια προσθήκη σιλικόνης αναφέρει το y-o.gr

Αυτή η προσθήκη καθιστά δυνατή τη σύσφιξη του δέρματος των μαστών, κάτι που μερικές φορές μπορεί ελαφρώς να συμβάλει στην αύξηση του όγκου του μαστού.

Θα χρειαστεί να φοράτε ένα ειδικό σουτιέν μέρα και νύχτα για περίπου ένα μήνα μετά. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να περιμένετε έναν ή δύο μήνες για να το δείτε 100%.

Βασικές συμβουλές για ένα όμορφο και στητό στήθος:

 • Να αθλείστε, αλλά να αποφεύγετε τα πολύ «επιθετικά» αθλήματα.

 • Μην συμπιέζετε το στήθος σας, ειδικά τη νύχτα, να κοιμάστε ανάσκελα.
 • Φορέστε ένα σουτιέν που είναι το σωστό μέγεθος και σχήμα για το στήθος σας.
 • Αποφύγετε τα πολύ ζεστά ντους: προτιμήστε κρύο νερό, ειδικά στο στήθος σας.
 • Μην εκθέτετε τα στήθη σας στον ήλιο (το δέρμα που στηρίζει τους μαστούς χάνει την ελαστικότητά του).
 • Εφαρμόστε αντηλιακό στον λαιμό και στο ντεκολτέ σας για να διατηρήσετε τη τονικότητα του δέρματος για όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Τέλος, διατηρήστε ένα υγιές βάρος και, πάνω απ’ όλα, αποφύγετε τις απότομες διακυμάνσεις του βάρους σας: παίρνω πολλά κιλά, χάνω πολλά κιλά, παίρνω ξανά κιλά, κ.λπ.

  Η διαδικασία αυτή των απότομων μεταβολών του βάρους σας έχει αντίκτυπο στον σωματότυπό σας και συνεπώς συμβάλλουν στην παραμόρφωση του στήθους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ