Οι κόρες του Πούτιν, στο στόχαστρο κυρώσεων των ΗΠΑ - Η Μαρία & η Καταρίνα είναι καλά κρυμμένες; (φωτό - βίντεο)

Ο Ρώσος Πρόεδρος, όλα αυτά τα χρόνια, κρατάει τις κόρες του, μακριά από την δημόσια σφαίρα... 

Οι δύο κόρες του προέδρου της Ρωσίας, του Βλαντίμιρ Πούτιν, στις οποίες επιβλήθηκαν χθες Τετάρτη κυρώσεις από τις ΗΠΑ εξαιτίας «των φρικαλεοτήτων στην Ουκρανία» μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού την 24η Φεβρουαρίου, έχουν παραμείνει για όλη τη διάρκεια της ζωής τους εκτός της δημόσιας σφαίρας· ελάχιστα είναι γνωστά γι’ αυτές.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατονόμασε τις δύο γυναίκες, την Καταρίνα Τιχόνοβα, «ηγετικό στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας που υποστηρίζει (...) τη ρωσική αμυντική βιομηχανία» και τη Μαρία Βορόντσοβα, επικεφαλής προγράμματος γενετικής έρευνας που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος και «επιβλέπεται προσωπικά» από τον πρόεδρο Πούτιν.

 

 

Σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, η Ουάσινγκτον είναι πεπεισμένη ότι «τα περιουσιακά στοιχεία» του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «κρυμμένα», πως έχουν περαστεί στα ονόματα «μελών της οικογένειάς του».

 

 

Η επίσημη βιογραφία του ρώσου προέδρου στον ιστότοπο του Κρεμλίνου αναφέρει ότι η κόρη του Μαρία γεννήθηκε το 1985, προτού η οικογένεια μετακομίσει στη Δρέσδη, στην πάλαι ποτέ ΓΛΔ, όπου είχε σταλεί να υπηρετήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τότε αξιωματικός της KGB, της σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών.

 

 

Η δεύτερη κόρη του, η Καταρίνα, γεννήθηκε την επόμενη χρονιά στην ανατολικογερμανική πόλη.

Η μοναδική φωτογραφία τους τις εικονίζει, κοριτσάκια, με παρόμοιες ενδυμασίες και τα ξανθά τους μαλλιά πλεγμένα σε κοτσιδάκια.

 

 

Στα -πολύ σπάνια- σχόλιά του γι’ αυτές κατά τη διάρκεια των ετών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποκαλύψει πως οι κόρες του έλαβαν την πανεπιστημιακή τους μόρφωση στη Ρωσία, μιλάνε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες και ζουν στη Ρωσία.

Πάντως το ευρύ κοινό ελάχιστα γνωρίζει για αυτές, καθώς το Κρεμλίνο φροντίζει να κρατά την ιδιωτική ζωή του προέδρου αυστηρά στο περιθώριο της δημόσιας σφαίρας.

Μια ενδοκρινολόγος και μια μαθηματικός

Σύμφωνα με ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ, η Μαρία Βορόντσοβα είναι ενδοκρινολόγος και εργάζεται σε εταιρεία ιατρικής έρευνας επικεντρωμένης σε θεραπείες κατά του καρκίνου, που συνδέεται στενά με το ρωσικό κράτος.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ακόμη πως η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι μαθηματικός και επικεφαλής ιδρύματος επιστήμης και τεχνολογίας που συνδέεται με το σημαντικότερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Ρωσίας.

 

 

Υπήρξε εξάλλου επαγγελματίας χορεύτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και είχε συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες, κατά τα ίδια δημοσιεύματα.

Σε βίντεο αγώνων στους οποίες συμμετείχε εικονίζεται συνήθως με απαστράπτοντα κοστούμια, στα χέρια του παρτενέρ της, ή καθώς εκτελεί ακροβατικές πιρουέτες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το 2019, ο κ. Πούτιν είχε αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση όταν είχε ερωτηθεί για την αυξανόμενη επιρροή των κορών του και για τις σχέσεις τους με το ρωσικό κράτος.

 

 

Ο ρώσος πρόεδρος δεν είχε αναγνωρίσει καν τότε ότι η Μαρία Βορόντσοβα και η Καταρίνα Τιχόνοβα είναι κόρες του - τις είχε αποκαλέσει απλά δυο «γυναίκες».

Χρόνια αργότερα πάντως, κατά τη διάρκεια άλλης συνέντευξης Τύπου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα δήλωνε «υπερήφανος γι’ αυτές» αναφέρει το ΑΠΕ.

«Συνεχίζουν να σπουδάζουν και να εργάζονται», θα έλεγε, διαβεβαιώνοντας πως δεν έχουν «επιχειρηματικές δραστηριότητες», ούτε «πολιτικές».

Το 2020, κατά τη διάρκεια άλλης συνέντευξής του, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξηγούσε πως αποφεύγει να δίνει πληροφορίες για την οικογένειά του για λόγους «ασφαλείας», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως έχει εγγόνια, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

«Έχω εγγόνια, είμαι ευτυχής. Είναι πολύ όμορφα, πολύ χαριτωμένα. Εκτιμώ το να περνάω χρόνο μαζί τους», είχε πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ