Τopwoman η Κετάνζι Μπράουν Τζάκσον: Η πρώτη μαύρη δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (φωτό - βίντεο)

'Εγραψε ιστορία....

Με 53 ψήφους υπέρ της και 47 κατά, η Ketanji Brown Jackson αλλάζει την ιστορία 200 χρόνων. 

Η Ketanji Brown Jackson κατάφερε να γίνει η πρώτη μαύρη δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με τις ψήφους των Δημοκρατικών και τριών από των Ρεπουμπλικανών.

 

 

"Πρόκειται για μια από τις μεγάλες στιγμές της αμερικανικής ιστορίας", δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ πριν από την ψηφοφορία.

 

 

Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για τον δικαστή Τζάκσον, αλλά είναι μια ακόμη μεγαλύτερη στιγμή για την Αμερική, καθώς ανεβαίνουμε προς μια πιο τέλεια ένωση"

Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε την ψηφοφορία "ιστορική στιγμή" για το έθνος.

"Κάναμε ένα ακόμη βήμα ώστε το ανώτατο δικαστήριό μας να αντικατοπτρίζει την πολυμορφία της Αμερικής. Η σύνθεση του δικαστικού σώματος θα είναι σπουδαία».", έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter μαζί με μια εικόνα που τον δείχνει να βγάζει selfie με την Κετάνζι Τζάκσον.

 

 

Η Ketanji τα κατάφερε και κέρδισε λοιπόν και ο λόγος της στη Γερουσία ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικός. Μεταξύ όσων ανέφερε είναι και τα εξής: «Οι γονείς μου με μεγάλωσαν σε μια εποχή που στις ΗΠΑ τα μαύρα και τα λευκά παιδιά δεν επιτρεπόταν να πάνε μαζί στο σχολείο».

«Μου δίδαξαν σκληρή δουλειά. Μου δίδαξαν επιμονή. Μου έμαθαν ότι όλα είναι δυνατά σε αυτή τη μεγάλη χώρα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ