Πάτρα: Ντοκουμέντο «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου - τι έδειχνε το μόνιτορ της 9χρονης Τζωρτζίνας (φωτό & βίντεο)

Η κατάσταση του κοριτσιού όταν ήταν μαζί με την μητέρα και όταν εκείνη έλειπε

Ντοκουμέντα για την υπόθεση της Πάτρας έφερε στη δημοσιότητα το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μετά την αποκάλυψη της εικόνας μέσα από το νοσοκομείο που έδειχνε το μόνιτορ ότι η Τζωρτζίνα ήταν καλά όταν ήταν με τους γιατρούς μακριά από τη μητέρα της, μια δεύτερη φωτογραφία, που αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αποτυπώνει την κατάσταση της 9χρονης όταν ήταν μαζί με τη μητέρα της.

Όπως φαίνεται στην εικόνα στις επιτηρήσεις των γιατρών, το παιδί έχει φυσιολογικές λειτουργίες, ενώ όταν είναι μόνη με τη μητέρα της αυτές αλλάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι σφυγμοί από 86 πάνε στους 61, οι αναπνοές φτάνουν στις 11 ανά λεπτό, ενώ φαίνεται και η καρδιακή λειτουργία όπου κάθε άλλο παρά ομαλή δείχνει για αρκετή ώρα.

Σημειώνεται ότι αυτή η εικόνα είχε γίνει αντιληπτή για περισσότερες από μία φορές. Επιπλέον, και σύμφωνα με πληροφορίες, και οι γιατροί στην Πάτρα έχουν βρει στοιχεία δηλητηρίασης στην 9χρονη όσο αυτή νοσηλευόταν στην πόλη.

Οι γιατροί, πέρα από την αστάθεια στην καρδιακή λειτουργία και τους ύποπτους πυρετούς, έχουν βρει και μυδρίαση, που είναι μια κατάσταση στην οποία διαστέλλονται οι κόρες των ματιών. Αυτό οφείλεται σε παρατεταμένη χρήση κεταμίνης ή παρόμοιων ουσιών.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές, το τάμπλετ ενδέχεται να περιέχει κρίσιμες πληροφορίες που θα δώσουν απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα σχετικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αν δεν έχει διαβρωθεί πολύ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις αντίγραφο ασφαλείας του ταμπλετ. Έχεις τη δυνατότητα να δεις πως ήταν το τάμπλετ όταν έκλεισε. Θα μπορείς να έχεις μηνύματα, κλήσεις, το ιστορικό του browser.Τι έψαξε στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, κείμενα..» δήλωσε μεταξύ άλλων ο μηχανικός ασφαλείας, Βασίλης Νικολόπουλος.

Το τάμπλετ έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου, που ήταν επιθυμία της ίδιας να θαφτεί το παιδί με το τάμπλετ, ήθελε να αφήσει στην 9χρονη το αγαπημένο του αντικείμενο.

Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου διαμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του δικηγόρου της πως δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας. «Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό η ποινή από τα 18 έτη θα έχει ταβάνι τα 15 χρόνια…» δήλωσε ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το ίδιο έσπευσε να υποστηρίξει και η αδελφή της Δήμητρα η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι η Τζωρτζίνα έβλεπε κινούμενα σχέδια στην ηλεκτρονική συσκευή.

Το τάμπλετ που ανασύρθηκε αλλά και τα 8 κινητά που βρέθηκαν στο σπιτι της Ρούλας Πισπιρίγκου θα γίνουν από τις αρχές “φύλλο και φτερό” προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το δηλητήριο που έφτασε στα χέρια της της κατηγορούμενης.

 Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε σχετικά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος:

«Το τάμπλετ βρισκόταν κάτω από το μαξιλάρι της Τζωρτζίνας. Οι άνθρωποι εκεί που άνοιξαν τον τάφο έκαναν αρκετή ώρα για να το εντοπίσουν. Από εκεί και πέρα έχουμε την έρευνα για το πώς βρέθηκε η κεταμίνη. Η έρευνα στην Πάτρα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η κεταμίνη να είχε δοθεί χέρι με χέρι, με το ενδεχόμενο αυτό μάλλον να απομακρύνεται», σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

«Είναι τόσο καλά δεμένη η έρευνα σε ό,τι αφορά στη Τζωρτζίνα που νομίζω ότι το βάρος πέφτει στο τι έγινε με τα άλλα δύο παιδιά. Τις επόμενες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Σφίγγει πολύ ο κλοιός και όχι μόνο γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, μία γυναίκα θα δώσει κατάθεση που θα έχει ιδιαίτερη σημασία και θα είναι κατάθεση – καταλύτης που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πολλές φορές αγοραπωλησίες παράνομων προϊόντων γίνονται από το διαδίκτυο. Αν έρχονται από το εξωτερικό τέτοιες ουσίες, πάντα χτυπάει ένα καμπανάκι στην παραγγελία τέτοιων ουσιών. Θεωρώ πιο πιθανό το σενάριο η κεταμίνη να δόθηκε χέρι με χέρι, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος», σχολίασε σχετικά η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ