Η jennifer Aniston «παλεύει» με την αϋπνία - Η υπνοβασία, το άγχος & το βραδινό τελετουργικό που την βοηθά

Η έλλειψη ύπνου «επηρεάζει την ημέρα και τη δουλειά σου, τη λειτουργία του μυαλού και τη σωματική σου διάπλαση»

Η Jennifer Aniston μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με τον ύπνο.

Ειδικότερα μιλώντας στο People η 53χρονη star είπε ότι - ακόμα και για δεκαετίες - πάλεψε με αϋπνίες, υπνοβασία και άγχος στον ύπνο, που την κάνει να φοβάται ότι θα περάσει άλλη μια νύχτα «μετρώντας τις ρωγμές στους τοίχους».

«Νομίζω ότι ξεκίνησε κάπου στα 30 μου ή ακόμα και νωρίτερα, αλλά απλά δεν αρχίζεις να παρατηρείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου όταν είσαι νεότερος» ανέφερε η Aniston, προσθέτοντας ακόμα ότι «επηρεάζει την ημέρα και τη δουλειά σου, τη λειτουργία του μυαλού και τη σωματική σου διάπλαση».

 

 

Η ηθοποιός προσπαθούσε να κοιμηθεί και κατέληγε να κοιτάζει το ρολόι, με την ίδια να λέει ότι αυτό είναι  "ένα μεγάλο όχι", γιατί απλώς την έκανε να επικεντρωθεί στο πόση ώρα περνούσε και πόσο ύπνο έχανε.΄

«Και όσο περισσότερο ανησυχώ για αυτό, τόσο πιο δύσκολο είναι να κοιμηθώ» συμπλήρωσε.  Η σταρ των Friends είχε επίσης πρόβλημα με την υπνοβασία, αλλά ευτυχώς σταμάτησε - από όσο ξέρει.

«Ήταν γνωστό ότι το έκανα αυτό. Με έχει ξυπνήσει ο συναγερμός του σπιτιού που τον είχα ανοίξει. Δεν νομίζω ότι το κάνω πια αυτό - τότε ήταν υπερβολική η έλλειψη ύπνου» είπε. «Το σώμα λέει, "Τώρα μην βγεις έξω και βάλε ξανά το ξυπνητήρι, εντάξει;"».

 

 

Παρόλα αυτά, η Aniston δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια, πιστεύοντας ότι τα προβλήματα με τον ύπνο δεν ήταν προτεραιότητα. Αλλά τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν μια πραγματική λύση για την αϋπνία.

«Έγινε κάτι με το οποίο πραγματικά πάλευα», λέει. «Ήταν το τελευταίο πράγμα στη λίστα, αλλά δεν μπορείτε πραγματικά να τηρήσετε τους τρεις πυλώνες της υγείας - που είναι η διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος - εάν δεν μπορείτε πραγματικά να ασκηθείτε και δεν μπορείτε πραγματικά να φάτε σωστά, επειδή δεν έχετε κοιμηθεί σωστά».

Η Aniston έλαβε βοήθεια από έναν γιατρό, κάτι που «συνιστά ανεπιφύλακτα στους ανθρώπους να κάνουν» και γι' αυτό συμμετείχε σε μια νέα καμπάνια, με το όνομα "Seize the Night and Day" - η οποία βοηθά ανθρώπους  με διαταραζές ύπνου να βρουν γιατρό.

Μαζί με την ιατρική βοήθεια, η Aniston διαπιστώνει τώρα ότι το βραδινό τελετουργικό κάνει τεράστια διαφορά. Δίνει χρόνο στον εαυτό της να χαλαρώσει, κάνει κάποιες διατάσεις ή γιόγκα και αφήνει το τηλέφωνό της έξω από το δωμάτιο.

 

 

 

 

Προσπαθεί επίσης «να έχει την ώρα του ύπνου ίδια κάθε βράδυ, κάτι που είναι πρόκληση για εμάς τους ηθοποιούς, γιατί αν είμαστε σε μια ταινία, το πρόγραμμα είναι περίεργο».

Αλλά ένα πράγμα που η Aniston δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει, είναι να κοιμάται στο κρεβάτι με τα τρία σκυλιά της!«Είναι πολύ άνετο όταν αγκαλιάζονται!» αυτή λέει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ