Family pic: Η βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου ποζάρει για τα διπλά γενέθλια - του πατριάρχη μεγάλου Δούκα & του πρίγκιπα

Ο μονάρχης έκλεισε τα 67 και ο γιος του τα 30

Διπλά γενέθλια για την βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου που γίορτασε τον μεγάλο Δούκα Henri, αλλά και τον πρίγκιπα Sébastien.

Ο μονάρχης έκλεισε στις 16 Απριλίου τα 67 του χρόνια, ενώ ο νεότερος από τα πέντε παιδιά εκείνου και της μεγάλης Δούκισσας, έκελισε τα 30.

Με αφορμή τα γενέθλια τους το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα πορτρέτα των royals.

 

 

 

 

Παράλληλα στην σελίδα European Royal Children, στο Instagram, αναρτήθηκε μια οικογενειακή φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου του 2021.

Στην εικόνα ο μεγάλος Δούκας ποζάρει μαζί με την σύζυγό του Maria Teresa, τα παιδιά και τα εγγόνια τους! 

 

 

Σύμφωνα με το royalcentral.co.uk ο πρίγκιπας Sébastien γεννήθηκε το 1992 και σπούδασε στο Λουξεμβούργο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή τη στιγμή διοικεί μια διμοιρία των Ιρλανδών Φρουρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το ίδιο σύνταγμα στο οποίο υπηρέτησε ο παππούς του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gabriel.and.noah

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 

Ο Sébastien είναι έβδομος στη σειρά διαδοχής του θρόνου πίσω από τον διάδοχο Μέγα Δούκα Γκιγιόμ (τον αδερφό του), τον Πρίγκιπα Κάρολο (ανιψιό του), τον Πρίγκιπα Φέλιξ (αδελφό του), την Πριγκίπισσα Αμαλία (ανιψιά του), τον Πρίγκιπα Λίαμ (ανιψιό του) και την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα (την αδερφή του).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο πρίγκιπας Λούις, δεν βρίσκεται πλέον στη σειρά διαδοχής, καθώς απαρνήθηκε τα δικαιώματα του - και των κληρονόμων του - όταν παντρεύτηκε την Tessy Antony το 2006.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Promiflash (@promiflash)

 

Ο Henri γεννήθηκε το 1955 από τον τότε Μεγάλο Δούκα Jean και τηνΜεγάλη Δούκισσα Joséphine-Charlotte (η οποία γεννήθηκε ως πριγκίπισσα του Βελγίου).  Μέσω της μητέρας του, είναι ανιψιός του βασιλιά Αλβέρτου Β' του Βελγίου και πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Φιλίππου των Βελγών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ