Πρίγκιπας Χάρι σε μεγάλη συνέντευξη: «Παραμένω ο έμπιστος της βασίλισσας γιαγιάς μου» - Τσιμουδιά για Κάρολο & Ουίλιαμ (βίντεο)

Άλλαξε θέμα όταν τον ρώτησαν

Έτοιμος να «κλείσει» τις πληγές του παρελθόντος ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μπορεί πλέοννα μην ζει στη Βρετανία, ωστόσο έχει πάντα στο μυαλό και την καρδιά του την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ενώ συμμετείχε στα 5α Invictus Games - ένα αθλητικό γεγονός για τραυματίες και άρρωστους βετεράνους στρατιώτες- ο Δούκας του Σάσεξ, 37 ετών, μίλησε στο Today και την Hoda Kotb για την πρόσφατη επίσκεψή που έκανε μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, στην γιαγιά του. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν φτάσουν στη Χάγη της Ολλανδίας για τα Invictus,  η Δούκισσα του Σάσεξ και ο σύζυγός της επισκέφθηκαν τη βασίλισσα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από περισσότερα από δύο χρόνια.

«Τα να είμαι μαζί της, ήταν υπέροχο» είπε ο Χάρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και πρόσθεσε ακόμα: «Ήταν πολύ ωραίο να τη βλέπω… Είναι σε εξαιρετική φόρμα».

Η επίσκεψή του έγινε εν μέσω των εικασιών για την υγεία της μονάρχη που κλείνει τα 96 στις 21 Απριλίου. Η royal που είχε βρεθεί θετική στον covid τον Φεβρουάριο έχει από τότε αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις δημόσιες εμφανίσεις της.

 

 

Η απουσία της από τους εορτασμούς του Καθολικού Πάσχα το περασμένο Σαββατοκύριακου πυροδότησε περαιτέρω ανησυχία για την κατάστασή της.

Πάντως ο ίδιος στη συνέντευξή του είπε ότι πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές με την γιαγιά του και την Μέγκαν Μαρκλ και γέλασαν μαζί πίνοντας τσάι. «Έχει πάντα μεγάλη αίσθηση του χιούμορ μαζί μου», εξήγησε.

«Ξέρω ότι την κάνεις να γελάει. Αυτό λέει πάντα για σένα» σημείωσε η δημοσιογράφος, ενώ στην συνέχεια τον ρώτησε: «Το έκανες, (την έκανες να γελάσει) πάλι;». «Ναι, το έκανα», απάντησε ο Χάρι με ένα γέλιο. «Ήταν πολύ ωραίο που κατάφερα να μιλήσω και πάλι μαζί της».

Ακόμα ο πρίγκιπας  είπε ότι παρόλο που μένει πλέον μακριά ,καταβάλλει προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι η γιαγιά του παραμένει ασφαλής και έχει κοντά της άτομα που την στηρίζουν.

Μιλώντας για την γιαγιά του ο Χάρι πρόσθεσε: «Η αίσθηση του χιούμορ της και η ικανότητά της να βλέπει το χιούμορ σε τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα.

Έχουμε μια πραγματικά ιδιαίτερη σχέση. Μιλάμε για πράγματα για τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν άλλο, οπότε αυτό είναι πάντα γαλήνιο για εκείνη. Αλλά νομίζω... μετά από κάποια ηλικία βαριέσαι τα γενέθλια ».

Ερωτώμενος για το αν θα βρεθεί στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου, είπε: «Δεν ξέρω ακόμα. Υπάρχουν πολλά πράγματα με θέματα ασφάλειας και άλλα». Πάντως πρόσθεσε ότι θέλει τα παιδιά του να γνωρίσουν την Ελισάβετ.

Αλλά όταν ρωτήθηκε για το αν του λείπουν ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ, ο Δούκας ήθελε να αλλάξει θέμα, λέγοντας στην Hoda Kotb: «Αυτή τη στιγμή, είμαι εδώ επικεντρωμένος σε αυτά τα παιδιά [τους αθλητές Invictus] και αυτές τις οικογένειες και δίνω τα πάντα ότι μπορώ, 120 τοις εκατό σε αυτούς για να βεβαιωθώ ότι έχουν μια εμπειρία ζωής. Και όταν φεύγω από εδώ, επιστρέφω και επικεντρώνομαι στην οικογένειά μου που μου λείπει πολύ».

 Το 2020, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μετακόμισαν χιλιάδες μίλια μακριά από την αγγλική κατοικία της βασίλισσας. Το ζευγάρι μετεγκαταστάθηκε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, όπου ζουν πλέον με τα δύο παιδιά τους: τον Archie, 2 ετών και την Lilibet, 10 μηνών.

«Απλώς φροντίζω ότι, ξέρεις, προστατεύεται και έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω της (σ.σ η γιαγιά του», εξήγησε στη Hoda. «Ξέρεις, το σπίτι — το σπίτι για μένα είναι για την ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Μας υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες», είπε επίσης, προτού σημειώσει ότι αυτός και η οικογένειά του «έχουν μια τόσο μεγάλη κοινότητα στη Σάντα Μπάρμπαρα».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gallery79photo

Η μετακόμιση του ζεύγους έγινε εν μέσω έντασης με την βασιλική οικογένεια, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα.

Την ίδια ώρα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τρίτος στη σειρά διαδοχής, μετά τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, εκπροσωπεί την βασιλική οικογένεια και εκτελεί τα καθήκοντά του, υποστηρίζοντας τη μονάρχη. 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με την Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021, ο Χάρι παραδέχτηκε ότι είχε δημιουργηθεί ρήγμα στη σχέση του με τον αδερφό του, λέγοντας: «Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, ελπίζω». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ