Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα (φωτό & βίντεο)

Στις 18:00 θα φτάσει στην Ελλάδα

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η λειτουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα, με ειδική πτήση της Aegean, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18:00 και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών αναφέρεται πως η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ γίνεται με ειδική πτήση της Aegean χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην ελληνική επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι»: «Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα για την τελετή του Αγίου Φωτός δίπλα στον Πατριάρχη. Φτάσαμε το βράδυ της Μ. Παρασκευής, οι αρχές του Ισραήλ μας υπέβαλλαν σε PCR και σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα. Είχαμε δύο επιλογές: να μην δώσουμε το παρών στον Πανάγιο Τάφο ή να έρθουμε από την Μ. Παρασκευή για να προλάβουμε όλες τις διαδικασίες. Επιλέξαμε να είμαστε εδώ. Αυτή την ταραγμένη περίοδο είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην πατρίδα θα είναι επίσημη».

Συγκεκριμένα, το Μ. Σάββατο το πρόγραμμα των προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα διαμορφωθεί ως εξής.

Δρομολόγιο Πτήση Ώρα

Αθήνα-Θεσσαλονίκη A3 126 19:35 - 20:30

Αθήνα-Αλεξανδρούπολη A3 146 20:10 - 21:05

Αθήνα-Χανιά A3 336 18:50 - 19:40

Αθήνα-Λάρισα OA 3002 (έκτακτη) 18:30 - 19:10

Λάρισα-Ιωάννινα OA 3003 (έκτακτη) 19:25 - 20:00

Ιωάννινα- Κέρκυρα OA 3004 (έκτακτη) 20:15 - 20:40

Κέρκυρα- Κεφαλονιά OA 3005 (έκτακτη) 20:55 - 21:20

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ