Σοκ στις ΗΠΑ - νεκρό 4χρονο κορίτσι: Η γιαγιά την ανάγκασε να πιει ένα μπουκάλι ουίσκι, η μητέρα κοιτούσε… (φωτό)

Συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες

Σοκ στις ΗΠΑ όπου ένα τετράχρονο κοριτσάκι πέθανε, αφού η γιαγιά του το ανάγκασε να πιει ουίσκι...

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και το ποσοστό αλκόολ που βρέθηκε στο αίμα της μικρής ήταν 0,680% - μια «θανατηφόρα δόση», σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης.

Ένα επίπεδο 0,25% μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση και οτιδήποτε ποσότητα άνω του 0,40% μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ή θάνατο, σύμφωνα με ένα γράφημα του Πανεπιστημίου της Notre Dame. Το κοριτσάκι φέρεται να είχε 8 φορές περισσότερο αλκοόλ στο αίμα του από το επιτρεπόμενο όριο οδήγησης.

Όπως αναφέρει το CNN η 53χρονη Roxanne Record και η 28χρονη μητέρα του παιδιού Kadjah Record συνελήφθησαν και κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού.  Δεν είναι σαφές εάν κάποια από τις δύο έχει δικηγόρο.

Βάσει των πληροφοριών από τα εντάλματα σύλληψης οι γυναίκες θύμωσαν με την τετράχρονη την Πέμπτη, όταν εκείνη ήπιε λίγο από το ουίσκι Canadian Mist, το οποίο βρισκόταν πάνω σε ένα πάγκο. Στη συνέχεια, η γιαγιά ανάγκασε το κορίτσι «να καταναλώσει το υπόλοιπο μπουκάλι, που ήταν πιθανότατα γεμάτο, πάνω από το μισό»!

Η μητέρα ήταν παρούσα και δεν προσπάθησε να επέμβει, σύμφωνα με την αστυνομία και φέρεται να δήλωσε πως πίστευε ότι «θα σταματούσε μετά την πρώτη γουλιά».

Η Kadjah Record δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια για την κόρη της έως ότου το κορίτσι σταμάτησε να αναπνέει, σύμφωνα με τα εντάλματα. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί, χωρίς αποτέλεσμα.

 Τα έγγραφα κράτησης αναφέρουν ότι η μητέρα «δεν κατάφερε να σταματήσει την Roxanne από το να δώσει το αλκοόλ», προσθέτοντας ότι το παιδί τοποθετήθηκε μέσα σε μια μπανιέρα και δεν αντιδρούσε

Η Roxanne Record είπε στην αστυνομία «ότι τα έκανε μαντάρα και ότι ήθελε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για το θάνατο του θύματος». «Η κατηγορούμενη [Roxanne Record] δήλωσε ότι αυτό παρατράβηξε και ότι κατέστρεψε τις ζωές όλων», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφεραν τα εντάλματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ