Τρόποι φυσικής αντιμετώπισης και θεραπείες για τις σακούλες στα μάτια - Aπαλλαγείτε μία για πάντα από αυτές

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπισή τους προβλήματα αισθητικής.

Ασχέτως με την ηλικία, οι σακούλες στα μάτια αποτελούν ένα από τα συχνότερα προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε όλες μας.

Για κάποιες από εμάς πρόκειται για κάτι παροδικό που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, αλλά και στις καθημερινές μας ανθυγιεινές συνήθειες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο σε πιο μόνιμο επίπεδο.

Πολλές φορές τις σακούλες κάτω από τα μάτια συνοδεύουν οι μαύροι κύκλοι, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Πρόκειται για το πρήξιμο που δημιουργείται στο ευαίσθητο αυτό σημείο του προσώπου, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όταν υπάρχει συσσώρευση υγρών, λίπους κλπ.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να κάνει το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και γηρασμένο. Αν όμως αντιμετωπιστεί, μπορεί να επαναφέρει στο πρόσωπο τη νεανική του όψη και τη λάμψη που μας κάνει να δείχνουμε όμορφες και εντυπωσιακές.

Τις περισσότερες φορές οι σακούλες στα μάτια είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να βελτιωθεί, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κρύβουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Πέρα λοιπόν από την φυσική αντιμετώπιση, υπάρχουν και πολλές θεραπείες που ενδέχεται να περιορίσουν πιο άμεσα το πρόβλημα αυτό.

Αιτίες που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια

Ο πιο συχνός παράγοντας που προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η γήρανση. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι μύες και οι ιστοί στο σημείο αυτό ατροφούν, χάνουν την ελαστικότητα τους και το κολλαγόνο μειώνεται στην περιοχή.

Πολλές φορές οι σακούλες που δημιουργούνται εκεί γεμίζουν με λίπος ή υγρά, παρουσιάζοντας ένα τοπικό πρήξιμο – φούσκωμα.

Πέρα όμως από το γήρας, υπάρχουν κάποιες ακόμη αιτίες που προκαλούν τις σακούλες στα μάτια:

  • Κούραση
  • Έλλειψη ύπνου
  • Κάπνισμα
  • Αλκοόλ
  • Ανθυγιεινή διατροφή
  • Υπερβολική κατανάλωση αλατιού
  • Κατακράτηση υγρών
  • Ύπνος με μακιγιάζ
  • Οξειδωτικό στρες
  • Κλάμα
  • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο
  • Μη χρήση αντιηλιακού
  • Αλλεργίες
  • Θυρεοειδής
  • Οφθαλμολογικά προβλήματα
  • Κληρονομικότητα
Σακούλες στα μάτια (3)

Τρόποι για φυσική αντιμετώπιση

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τις σακούλες στα μάτια θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες καθημερινές κακές συνήθειες ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μάσκες / κρέμες ματιών που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος.

Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει βέβαια να έχετε υπομονή μέχρι να δείτε αποτελέσματα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να δοκιμάσετε για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες την κάθε φυσική θεραπεία και αν δεν δείτε αποτελέσματα, τότε να προχωρήσετε σε κάτι άλλο.

Απλές καθημερινές συνήθειες για να μειώσετε το πρόβλημα

Κατανάλωση νερού: Πέρα από την ενυδάτωση βοηθά στην αποβολή των τοξινών και την μείωση της κατακράτησης υγρών που προκαλεί το πρήξιμο.

Περισσότερος ύπνος: Μειώνοντας την κούραση, περιορίζονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς ανασηκωμένο. Έτσι, βοηθάτε ακόμη περισσότερο στη μείωση του οιδήματος.

Περιορισμός αλατιού: Τα αλμυρά φαγητά προκαλούν κατακράτηση υγρών, μια από τις σημαντικότερες αιτίες για τις σακούλες στα μάτια.

Μείωση αλκοόλ: Το ποτό είναι υπεύθυνο για την αφυδάτωση του οργανισμού, αλλά και την κατακράτηση υγρών. Αποφεύγοντας το μπορείτε να περιορίσετε το πρόβλημα.

Όχι κάπνισμα: Η συνήθεια αυτή επηρεάζει τη βιταμίνη C του οργανισμού, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Επομένως, μειώνοντας την C οδηγείται το δέρμα σας σε πρόωρη γήρανση.

Μασάζ ματιών: Εφαρμόζοντας απαλές ταμποναριστές κινήσεις μασάζ από τη μύτη προς την εξωτερική γωνία των ματιών και κυκλικά προς το επάνω βλέφαρο, βοηθάτε στην καλύτερη κυκλοφορία, μειώνοντας το πρήξιμο και τις σακούλες στα μάτια. Αν θέλετε χρησιμοποιήστε και ένα jade roller.

Κατάλληλα καλλυντικά: Αγοράστε την ιδανική κρέμα ματιών για τις σακούλες και εισάγετε τη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Προτιμήστε κάποια με ενυδατικούς, αντιγηραντικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, καφεΐνη, βιταμίνη C. Και βέβαια μην ξεχνάτε το αντιηλιακό. Προλαμβάνοντας την φωτογήρανση και την αφυδάτωση, περιορίζεται το πρόβλημα.

Την κρέμα ματιών αποθηκεύστε την στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα.

Άσκηση: Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο γυμνάζεστε, αλλά διατηρείτε το σώμα σας υγιές και όμορφο χωρίς κατακράτηση και σακούλες στα μάτια. Προσέξτε μόνο να αποφύγετε ασκήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν ρυτίδες.

Ντεμακιγιάζ: Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος της ημέρας να αφαιρείτε το μακιγιάζ, δίνοντας στο δέρμα σας την δυνατότητα να αναζωογονηθεί. Τα προϊόντα που παραμένουν στην επιδερμίδα ενδέχεται να ερεθίσουν τα μάτια και να προκαλέσουν μολύνσεις.

Σακούλες στα μάτια (4)

Φυσικές μάσκες ματιών για να εξαφανίσετε τις σακούλες

Πέρα από τις έτοιμες μάσκες ματιών για τις σακούλες και τα επιθέματα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα πλούσια ευεργετικά υλικά της φύσης και να κάνετε σπιτικές μάσκες με εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα οι οποίες δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα.

Κρύες κομπρέσες: Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα και βρέξτε τη με κρύο νερό ή γάλα (το οποίο περιέχει βιταμίνη Α). Ακουμπήστε τη στα μάτια σας ενώ κάθεστε και χαλαρώνετε. Αφήστε τη να σταθεί για 10 λεπτά πιέζοντας ελαφρώς στο σημείο κάτω από τα μάτια. Η δροσιά της θα μειώσει τη φλεγμονή και το πρήξιμο, εξαφανίζοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Παγάκια: Αντίστοιχα με την δροσερή πετσέτα, ένα πανί με παγάκια μπορεί επίσης να βοηθήσει. Η μέθοδος είναι η ίδια με την παραπάνω.

Φακελάκια τσαγιού: Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα με πράσινο ή μαύρο τσάι και χρησιμοποιήστε τα φακελάκια αφού κρυώσουν για 10 λεπτά στο ψυγείο, προκειμένου να μειώσετε το πρήξιμο. Ακουμπήστε τα πάνω στα μάτια σας και αφήστε τα για 15 λεπτά. Η καφεΐνη που περιέχουν έχει αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τις σακούλες απομακρύνοντας τα υγρά που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή.

Αγγούρι: Δυο λεπτές φέτες δροσερού αγγουριού μπορούν να λειτουργήσουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δρουν οι κρύες κομπρέσες. Μειώνουν το πρήξιμο και εξαφανίζουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φολικό οξύ, τα οποία ενισχύουν την ανάπτυξη των κυττάρων.

Πατάτα: Είναι γνωστό πως η μάσκα ματιών με φέτες πατάτας μπορεί να βοηθήσει τις σακούλες να εξαφανιστούν. Ο λόγος είναι πως περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Απλά βάλτε τις για λίγο στο ψυγείο και μετά τοποθετήστε τις για 10-15 λεπτά πάνω στα μάτια σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το χυμό τους και να κάνετε κρύες κομπρέσες με αυτόν.

Κουτάλι της σούπας: Τοποθετήστε 2 κουτάλια στην κατάψυξη για λίγη ώρα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα όπως είναι δροσερά πάνω στις σακούλες των ματιών σας. Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση κομπρέσας που μειώνει το πρήξιμο.

Αισθητικές θεραπείες για τις σακούλες ματιών

Αν οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, αλλά και τα καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα στην μείωση των σακουλών στα μάτια, υπάρχουν κάποιες αισθητικές επεμβάσεις που μπορούν να σας χαρίσουν άμεσα το νεανικό και φρέσκο βλέμμα που αναζητάτε αναφέρει το beautetinkyriaki

Σε περιπτώσεις που το πρόβλημα δεν έχει μεγάλη έκταση, συνήθως αντιμετωπίζεται με εκχύσεις υαλουρονικού οξέος. Αν όμως οι σακούλες είναι πιο έντονες, απαιτούνται πιο δραστικές λύσεις όπως η βλεφαροπλαστική.

Υαλουρονικό ενάντια στις σακούλες ματιών

Η μέθοδος αυτή είναι αναίμακτη και γίνεται με την χρήση ενέσιμων εκχύσεων υαλουρονικού οξέως. Το υλικό αυτό γεμίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, μειώνοντας τη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Παράλληλα η επιδερμίδα αναζωογονείται, ενυδατώνεται σε βάθος και ενισχύεται η διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης.

Βλεφαροπλαστική κάτω από τα μάτια

Σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ, η βλεφαροπλαστική είναι πιο επεμβατική μέθοδος και καλύπτει τις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Γίνεται από ειδικούς Χειρούργους Οφθαλμιάτρους – Οφθαλμοπλαστικούς με τοπική αναισθησία, κάνοντας τομές που αφαιρούν το επιπλέον δέρμα και το λίπος που συσσωρεύεται στην εν λόγω περιοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ