Vintage pics: Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία της μυθικής πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό - Γκλαμουριά από Hollywood

Ήταν το ''σύμβολο'' του Μονακό ...

Η Γκρέις Πατρίσια Κέλι  γνωστότερη ως Γκρέις Κέλι, ήταν βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, καθώς και πριγκίπισσα του Μονακό.

Τον Απρίλιο του 1956 η Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό κι έκτοτε αποκαλούνταν η Αυτής Γαλήνια Υψηλότης, πριγκίπισσα του Μονακό ή απλούστερα Πριγκίπισσα Γκρέις.

Στα έξι χρόνια που η Κέλι εργάστηκε στο Χόλιγουντ γύρισε μόνο 11 ταινίες, εντούτοις κατατάσσεται στις πιο πολυαγαπημένες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ και το όνομά της αποτελεί συνώνυμο του στιλ, της ακτινοβολίας και της χάρης.

Συνεργάστηκε τρεις φορές με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το για τις ταινίες Σιωπηλός Μάρτυς (Rear Window, 1954), Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως (Dial M for Murder, 1954) και Το Κυνήγι του Κλέφτη (To Catch A Thief, 1955) και κέρδισε το όσκαρ το 1954 για την ταινία Η χωριατοπούλα (The Country Girl). Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 13η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

O λογαριασμός graceofmonacogram στο Instagram, παρουσίασε άγνωστες φωτό της από επίσκεψή της στην Ιρλανδία. 

Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν η πριγκίπισσα Γκρέις και ο πρίγκιπας Ρανιέρ στην Ιρλανδία τον Ιούνιο του 1961.

Το πριγκιπικό ζεύγος παρευρέθηκε στο γκαλά της Ιρλανδικής Ακαδημίας Μουσικής (RIAM) του Δουβλίνου, στις 15 Ιουνίου 1961.

Ήταν μια πολύ σημαντική επίσκεψη με τεράστια επιτυχία, υπήρχε τόσος πολύς κόσμος παντού που η ασφάλεια και οι ιρλανδικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούσαν πολύ για την ασφάλεια του ζευγαριού.

Η πριγκίπισσα Γκρέις φορούσε ένα ροζ φόρεμα Givenchy.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ