Ντίνα Νικολάου: Τορτελίνια Πριμαβέρα - Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά

Πολύχρωμο και χορταστικό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ κάλλιστα μπορείτε να διαλέξετε τα δικά σας λαχανικά αρκεί να τα κόψετε σε μικρούς κύβους

Υλικά

250 γρ. τορτελίνια με προσούτο ΗΛΙΟΣ
2 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
150 γρ. αρακά κατεψυγμένο
2 κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα λαχανικά (καρότα, κολοκύθια, πιπεριές, κρεμμύδι) και τα κόβω σε μικρούς κύβους, περίπου στο μέγεθος του αρακά. Θα πρέπει όλα να έχουν το ίδιο μέγεθος.

Βράζω τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Βάζω ένα βαθύ γουόκ ή τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω όλα τα λαχανικά και τον αρακά, αλατίζω και σοτάρω για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζω με τρυπητή κουτάλα τα τορτελίνια και τα μεταφέρω απευθείας στο γουόκ (θα μεταφέρω και λίγο από το νερό του βρασμού το οποίο και θέλω), δυναμώνω τη φωτιά και ανακινώ δυνατά το γουόκ για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ